24 Temmuz 2011 Pazar

Kandil'e 'Karayılan Sesli' Kutu Atıldı!

Karayılan kendisine yönelik suikast girişimlerini de anlatırken ilk kez bir herondan atılan cihazdan bahsetti.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, kendisine yönelik suikast girişimlerine ilişkin ilk kez insansız uçak heronların gerilla alanlarına bir kutu attığını açıkladı. Tepesinde ufak bir paraşütü olduğu belirtilen cihazda Karayılan’ın sesi kayıtlı olduğu kaydedildi.
KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın Habertürk gazetesinden Amberin Zaman’a verdiği mülakatın ikinci kısmı bugün yayınlandı. Karayılan, gerillanın bir Amerikan askerini öldürdüğünü, kendisine yönelik suikast girişimlerini ve çözüme ilişkin taleplerini anlattı.

AMERİKALILAR İZİNSİZ GİRİNCE BİR ASKERİ VURULDU
Gazetecinin soruları üzerine Amerikalılarla hiçbir ilişkilerinin olmadığını kaydeden Karayılan, birkaç yıl önce Kandil’e izinsiz gelen ABD askerlerinin tarandığını belirtti. “Irak’taki Amerikalılarla temasınız oldu mu?” sorusuna Karayılan, “Bizim Amerikalılarla hiç ilişkimiz olmadı. Ancak birkaç yıl önce gelmişlerdi. 2004 yılıydı. İzinsiz girdiler, arkadaşlar taradı. Bir kişi vuruldu” dedi.
Karayılan, ABD’li askerlerin 2005 ve 2006 yıllarında tekrar geldiklerini ancak ama bu kez izin aldıklarını ifade ederek, bu askerlerin ne amaçla geldiklerini şöyle anlattı: “Buradaki köylülerle görüşüyorlardı, bizden bir iki arkadaş da beraberinde giderdi.”
“Çay, sohbet var mıydı aralarında?” diye soran Habertürk gazetecisine Karayılan şöyle cevap verdi: “Arkadaşlar ‘Gelin çay içelim’ demişler ama onlar demiş ki, ‘Yok, bizim üstümüz dedi ki, oraya gidin ama orada çay içmeyin, yemek yemeyin.’ Sonra arkadaşların ısrarı üzerine orada çay içiyorlar ama yemek yemiyorlar.’’
Karayılan, “Burada Irak’ta, Amerika’nın bilfiil kendi güçleriyle herhangi bir hareketi olmadı. Biz de Amerika’nın burada geliştirmek istediği sürece herhangi bir zarar vermedik. Fakat Avrupa’daki operasyonların arkasında Amerika olduğunu biliyoruz. Türkiye’yi her türlü desteklediğini biliyoruz. Bize karşı yüksek teknolojiyi veren yine Amerika’dır. Yaşar Büyükanıt’ın ‘BBG evi gibi gözlemliyoruz’ dediği, gerçekten yüksek teknoloji" diye kaydetti.

HERONLAR BİR SESLİ KUTU ATTI
Karayılan kendisine yönelik suikast girişimlerini de anlatırken ilk kez bir herondan atılan cihazdan bahsetti. Geçen yılın başında “insansız uçak” Heron’dan bir kutu atıldığını ifade eden Karayılan, tepesinde ufak bir paraşütü bulunan cihazda kendi sesinin kayıtlı olduğuna işaret etti.
Kutunun, Karayılan’ın cihazın 5 kilometre çevresindeki bir bölgede bulunduğu takdirde sesini tanıyıp bir yerlere uyarı sinyali gönderebildiğine dikkat çekildi. Bugüne kadar bu tipte bir cihaz ele geçirildiği kaydediliyor. Karayılan “Laboratuvarımızda incelettik” dedi.

BİZİM ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI DEĞİL
Devam eden çatışmalara rağmen PKK’nın “eylemsizlik” kararının sürdüğünü de vurgulayan Karayılan, “Meşru savunma sınırları dışında silah kullanmayı terör sayıyoruz” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Amberin Zaman’a göre Karayılan, AKP’nin ‘açılım’ sürecine ilişkin şunları söyledi: “İyileşme var, fark var ama çözüm için yeterli değil. Yüzlerce Kürt siyasetçisini hapse attı . Onun yerine Amerika’yı da devreye koyarak kendi jeostratejik konumunu pazarlama temelinde, Afganistan’a asker gönderme temelinde. Bize karşı ABD’yi ve güneydekileri koyarak bizi etkisiz kılabileceğini düşündü, operasyonlar devam etti, ama bizim elimiz kolumuz bağlı değil.”
“Biz en rahat dönemimizdeyiz. Bizi hiç kimse yenemez. Biz 26 yıldır bu dağlardayız” diyen Karayılan, örgütü Öcalan’ın cezaevinden gönderdiği talimatlarla yönettiği iddialarına ise şöyle yanıt verdi: "Bizi pratik olarak yönetme koşulu yok. Bize nasıl talimat versin ki? Öcalan semboldür. Felsefesiyle, ideolojisiyle bizim tarafımızdan benimsenmiş önderdir."

HÜKÜMET BDP İLE PKK’Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYOR
Hükümetin BDP ile PKK’yi karşı karşıya getirme çabasında olduğunu kaydeden Karayılan, “BDP ayrı kulvarda çalışıyor. Saygımız var. Biz birilerinin önünde engel değiliz” diye konuştu.

HÜKÜMET YETKİLİSİ ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ
Karayılan, geçen Şubat ayında bir hükümet yetkilisinin İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüştüğünü de söyledi. Sözkonusu yetkilinin ismini vermeyen Karayılan, bu “devlet temsilcisi”nin Öcalan’ın hükümete sunduğu “yol haritası” çerçevesinde “müzakere edilebilecek tartışmaların” başlayabileceğini söylediğini kaydetti. Karayılan ama gerisinin gelmediğini de sözlerine ekledi.

PKK NE İSTİYOR?
“PKK ne istiyor?” sorusuna ise Karayılan, “ne bağımsızlık, ne de federasyon” diyerek, “Biz Türkiye sınırları içerisinde demokratik ülkede yaşamak istiyoruz” yanıtını verdi. Karayılan, Anayasa’nın 66’ncı maddesindeki “Vatandaşlıkla Türkiye’ye bağlı herkes Türk’tür” ibaresi yerine “Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır” denilmesini istedi.
İlk etapta operasyonların durmasını, KCK operasyonları adı altındaki yürütülen operasyonlarda tutuklananların serbest bırakılması ve Öcalan’ın ev hapsine konulmasını isteyen Karayılan, hükümetin kimleri muhatap alacağı konusunda ise , öncelikle ‘Öcalan’ dedi. Karayılan eğer, o olmazsa BDP, onlar da olmazsa “akil adamlar” önerisini tekrarladı.- 

ANF

Hiç yorum yok: