6 Eylül 2012 Perşembe

Beytüşşebap'ta Halk PKK'lilerin Cenazesinin İçinde bulunduğu Askeri Araca Kesk û Sor û Zer Bayrak Astı (VİDEO)


Gerillalardan Gediktepe Hatırası!

Yeni Özgür Politika gazetesi, bugün  "Özel'i de al gel" manşetiyle çıktı. Gazeteci Cihan Özgür, 2010'da Erdoğan ve Başbuğ'un çömelerek poz verdiği Gediktepe'yi ele geçiren gerillaları görüntüledi.
 
Cihan Özgür gerillaların Şemdinli'de başlattığı ‚'devrimci harekat' ardından Medya Savunma Alanları'na dahil ettiği bölgelere gitti ve izlenimlerini yazdı. Yeni Özgür Politika gazetesindeki yazı dizisinin 1. Bölümünde çarpıcı fotoğraflar da yer aldı.

Konserve tepesi, diğer adıyla Gediktepe, Haziran 2010'da Türk Başbakanı Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un mevzilerde çömelerek objektiflere poz verdiği tepe.

'TÜRK ORDUSUNDAN GERİYE KAÇAN ASKERLERİN MİĞFERLERİ KALDI'

Cihan Özgür İran-Irak-Türkiye  sınırlarının birleştiği bölgeye hakim bu tepede şimdi Türk ordusundan geriye sadece kaçan askerlerin miğferlerinin kaldığını anlatıyor:

"Tepede gerillaların gerçekleştirdiği eylemin izlerini görüyoruz. Bazı mevziler tamamen imha edilmiş, geriye derme çatma taşlar kalmış. Yolun bazı bölümleri gerilla ağır silah birliklerinin top atışları sonucu tahrip olmuş. Tayyip Erdoğan ile İlker Başbuğ'un gittiği mevziye gidiyoruz. Bu mevziden geriye bir kaç taş ve askerlerin mevzi yapımında kullandığı birkaç çuval duruyor. Tepenin etrafına çekilen Alman teli ise gerillalarca sökülüp bir kenara atılmış. Evet, bir dönemlerin Gediktepe sınır karakolu şimdi gerillaların denetiminde. Helikopter pistinin tam üstünde bulunan mevzilerde HPG bayrağı dalgalanıyor. Türk ordusunun Konserve Tepesi'nden adeta kaçarcasına ayrıldıklarını geride bıraktıkları askeri eşyalardan ve hazır yiyeceklerden anlıyoruz. Askerler; geride miğferden tutun konservelere, enerji içeceklerinden süngerlere kadar birçok malzemeyi olduğu gibi bırakıp gitmişler."

'4 KM BİLE HAKİM DEĞİLLER' DİYENLERE...

Cihan Özgür'ün "Türk ordusu Şemzinan Tugayı'nın hemen yanı başında bulunan Qelaşk(Günyazı) Köyü'ne bile gidemiyor. Türk devletinin elinde kala kala Şemdinli Tugayı ve Tekeli Taburu kalmış durumda" şeklindeki izlenimleri de, "değil 400 km 4 km bile hakim değiller" diyen Türk devlet yetkililerine de iyi bir yanıt oluşturuyor.

Kato'da Şiddetli Çatışmalar, En Az 6 Asker Öldü

Beytüşşebap - Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağını bombalayan kobra tipi helikopterlere HPG gerillaları roketatar ve uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. Çatışmalarda en az 6 askerin öldüğü yönünde bilgiler geliyor.
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Laleşin Yaylası'nda bulunan Kato Marinos Dağı'na operasyona çıkan askerler, yoğun çatışmalar nedeniyle ilerleyemezken, Kato Marinos Dağı'nı bombalayan kobra tipi helikopterlere HPG'lilerin uzun namlulu silah ve roketlerle karşılık vermesi kameralara yansıdı. Kato Dağı'ndaki çatışmalar gün boyu sürüyor.

Yerel kaynaklar, en az 6 askerin öldüğü, çok sayıda askerin yaralandığını bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) de bugün yaptığı açıklamada, bölgede çatışmaların sürdüğünü bildirdi. HPG-BİM, “Bugün saat 06.00 sularında işgalci TC ordusu Beytüşşebap’a bağlı Kerko, Beybun, Meydan Zengîlê ve Kêjalê alanlarına yönelik bir operasyon girişiminde bulunmuştur. Operasyon girişimine karşılık veren gerillalarımız ile işgalci TC ordusu askerleri arasında yer yer çatışmalar yaşanmaktadır” dedi. HPG-BİM çatışmaların detaylarının daha sonra kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

2 Eylül günü Beytüşşebap ilçe merkezinde askeri ve polisiye hedefler ile devlet binalarına yönelik düzenlenen eş zamanlı gerilla operasyonlarında, HPG’ye göre 54 asker, polis ve özel tim öldü, bir helikopter düşürüldü ve çok sayıda askeri malzemeye el konuldu.Türk yetkililer ise bu çatışmalarda 10 asker ve polisin öldüğünü iddia etmişti. 


ANF