3 Mayıs 2012 Perşembe

Redhack 'Sütü Bozukları' Hackledi!

Redhack, öğrencilerin zehirlenmesine neden olan sütleri dağıtan firmaların sitelerini hackleyerek, "Sütü bozuk insanların iktidar olduğu bir ülkede sütlerin bozuk olması normaldir. Size de cemaatinize de bundan sonra rahat yok" dedi.

Redhack (Kızıl Hack) isimli hacker grubu, "Okul sütü projesi" kapsamında dağıtılan ve birçok ilde yüzlerce öğrencinin zehirlenmesine neden olan sütlerin ihalesini alan firmaların sitesini hackledi. Hacklenen sitelere, "Aslında sizi hack'lemedik, 'psikolojik' olarak öyle görüyorsunuz. Duyduk ki, bozuk süt ihalesini alan sizmişsiniz, o bölgede dağıtan da sizmişsiniz. Uğrayalım da bu 'sütü bozuklar' kim bir görelim dedik. Yok yanlış anlamayın, sadece siz suçlu değilsiniz, sizin gibilerin 'badem bıyığına' ve hacı yağı kokusuna bakarak ihaleleri 'peşkeş' çektirenlerdedir asıl suçlu. Sütü bozuk insanların iktidar olduğu bir ülkede sütlerin bozuk olması normaldir. Size de cemaatinize de bundan sonra rahat yok! Çünkü artık RedHack var" notu düşüldü.

Redhack twitter üzerinden şu mesajları yayınladı:

* İnsanlar inek yerine konuldu ama inek yerine koyduklarının birgün onları sağacağını düşünemediler. Sağmak için geliyoruz bizi bekleyin ;))

* Çocukların süte hassasiyeti bizim de "sütü bozuklara" hassasiyetimiz var ;) Hack falan yok; Her şey psikolojik "what is matrix" hesabi ;)
RedHack'ın saldırılarına uğrayan süt dağıtımı yapan şirketler ise şunlar:

İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Yavuz Blok Bims İnş. Malz. Gıda Tic. A.Ş pilot ortaklığında Gülsan Gıda A.Ş-Mar Tüketim A.Ş-Mamsan Gıda A.Ş-Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti

Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri: Dimes Gıda San. Tic. A.Ş pilot ortaklığında Pınar Süt Mam. San. A.Ş-Balkan Süt Ür. San. Tic. Ltd. Şti

Akdeniz bölgesi: Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic. pilot ortaklığında Güney Süt San. ve Gıda Mad. Tic. A.Ş-Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş-Akbel Süt Ürn. San. Tic. A.Ş

Marmara ve Karadeniz bölgeleri: Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş pilot ortaklığındaki Sütaş Süt Ürünleri A.Ş-Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. Tic. A.Ş- Tat Konserve San. A.Ş-Yörükler Dış Tic. A.Ş.

ANF NEWS AGENCY

AKP'nin Sütü Bozuk Çıktı !!!


ANAP döneminin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral,  Çernobil faciasının ardından radyasyonlu olmadığını göstermek için çay içmişti. Ardından özellikle Karadeniz Bölgesinde onbinlerce çocuk radyasyon nedeniyle sakat doğmuştu ve Kanser vakalarında patlama olmuştu.

Bu sefer mesele radyasyon değil, ilkokullarda dağıtılmaya başlanan süt...Sağlık bakanlığı yetkilileri eski ANAP'lı bakandan esinlenmiş olacaklar ki basının önünde poz vermişler...Hımmm ne de leziz...Bakın bize bişeycikler olmuyor...!!!

Erol 'süt zehirli değil' dedi, 140 çocuk daha zehirlendi

Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol’un “sütler bozuk değil” dediği bir sırada Şırnak ve Muş’ta 140’ı aşkın çocuğun daha sütten zehirlendiği haberi geldi.

Çarşamba günü yüzlerce çocuğun sütten zehirlenmesinden sonra bugün Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, "7.2 milyon süt dağıtılıyor çocuklara. Bunlardan bir kısmında laktoz intoleransı şeklinde bir reaksiyon oluşuyor. Bunun süt kaynaklı bir gıda zehirlenmesiyle ilgisi yok " iddiasında bulundu. İrfan Erol, yaşanan durumla alay eder gibi, "Etkilenen çocuk sayısı sınırlı. Eğer bir problem olmuş olsaydı bu çocukların hemen hemen büyük bir bölümünde sağlık tehlikesini görürdünüz” diye ekledi.

Zehirlenmelere rağmen süt dağıtımı durdurulmazken, Erol’un açıklaması ardından aynı sütlerin bugün dağıtıldığı Şırnak'ın belde ve ilçelerinde de zehirlenme haberleri geldi. Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Uzungeçit Beldesi ile ve Beytüşşebap İlçesi'nde okullarda dağıtılan sütü içen 100'e yakın öğrenci zehirlendi. Uzungeçit Beldesi'nde İlköğretim okullarında dağıtılan sütü içen onlarca öğrenci Sağlık Ocağı'na kaldırılırken, Sağlık Ocağı'nda yer kalmayınca öğrenciler çevre ilçelerdeki hastanelere gönderildiği öğrenildi.

Beytüşşebap İlçesi'nde de, okullarda dağıtılan sütten onlarca öğrencinin zehirlendiği ortaya çıktı. Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler tedavi altına alınırken, aileler hastaneye akın etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi ile ücretsiz Muş'a bağlı Çöğürlü Köyü'nde de dağıtılan sütler nedeniyle 40 öğrenci zehirlendi. Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri ile okul yönetimine başvuran 40 öğrenci, çağrılan ambulanslarla Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklar hastanede tedavi altına alınırken, hastaneye gelerek çocukların durumu hakkında bilgi alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yıldız çocuklarda zehirlenme belirtisi olmadığını iddia ederek, gerekli tetkiklerden sonra Valilik tarafından açıklamanın yapılacağını söyledi. Çocukların sütten zehirlenmediğini savunan Yıldız, "Dün saat 10 itibarı ile süt dağıtımına başlamıştık. Şu ana kadar tarafımıza iletilen herhangi bir zehirlenme vakası yok. Bu konuda öğrencilerimizin, sadece bir okulda 40 tane öğrencimizin henüz tahlil ve tetkikleri devam etmekte bunun sütten kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok. Tahliller tamamlandıktan sonra gerekli açıklama Valiliğimiz tarafından yapılacaktır. Bu konuda kesin sütten zehirlenme diye bir durum söz konusu değil" dedi.

Öte yandan çocukların zehirlendiğini duyan veliler hastaneye akın ederek, yetkililere tepki gösterdi. Çocuklarına süt içirmesini istemediklerini belirten veliler, süt dağıtımının durdurulmasını istedi.

ANF NEWS AGENCY



 

Bugün de dağıtımı durdurulması gerekirken okullarda dağıtılan sütten etkilenen Gaziantep, Muş, Bitlis, Eskişehir, Adana ve Ankara'da çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı. Yetkililerse komik açıklamalar yaparak AKP'yi bir fiyaskodan kurtarma paşinde... 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında dün okullarda süt dağıtımı sonrasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan öğrencilere rağmen dağıtım bugün de devam etti. Birçok ilde öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep'te süt dağıtımı yapılan Nezihe Osman Atay, Mehmet Tuncay Aykaç ve Nezahat Kemal Akınal ilköğretim okullarında bazı öğrencilerin dağıtılan sütü içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantı şikayetleri üzerine, okullara 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. 

İlk müdahalesi okullarda yapılan öğrenciler, ambulanslarla Gaziantep Çocuk Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

Hastane yetkilileri, 80 öğrenciden 51'inin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, halen hastanelerde bulunan 29 öğrencinin de serum tedavisi sonrasında taburcu edileceğini belirtti. 

MUŞ'TA 50 ÖĞRENCİ HASTANEDE

Muş'ta süt dağıtımı yapılan merkeze bağlı Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu'nda 50 öğrenci, mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle okul idarecileri tarafından kaldırıldıkları Muş Devlet Hastanesi ile Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ESKİŞEHİR'DE 7 ÖĞRENCİYE VERİLDİ

Eskişehir'de Merkez Tepebaşı ilçesi Esentepe Mahallesi Yeşilmeydan Caddesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımından sonra 7 kız öğrenci rahatsızlandı. 

Okul idaresinin haber verdiği 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 7 öğrenci burada tedavi altına alındı.
Müşahede altına alınan öğrencilere serum verildi. 

Söz konusu 7 öğrencinin içtikleri sütten zehirlenmedikleri, süte karşı alerjilerinin olabileceği ihtimaliyle bir müddet müşahede tutulduktan sonra taburcu edileceği belirtildi.

'HABERLERİN ETKİSİNDE KALMIŞ OLABİLİRLER'!!!

Ankara Yenimahalle Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nda bazı öğrencilerin şikayetleri üzerine 112 Acil Servis ekipleri okula gelerek öğrencileri muayene etti. 112 Acil Servis Yetkilisi çocuklarda mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikayetler olduğunu belirterek, ortaya çıkan durumun sütten kaynaklandığı konusunda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade etti. Çocukların konuyla ilgili haberlerin etkisinde kalmış olabileceklerini kaydeden yetkili, 14 çocuktan sadece dördünde bağırsak hareketlenmesi ve ishal başlangıcı tespit edildiğini bildirdi. 

İlk kontrolleri yapılan çocuklardan 2 tanesi ambulansla 2 tanesi de ailesiyle hastaneye götürüldü.

BİTLİS VE İLÇELERİNDE 44 ÖĞRENCİ HASTANEDE

Bitlis merkez ve Tatvan ile Ahlat ilçelerinde süt dağıtımının ardından rahatsızlanan 44 öğrenci hastaneye kaldırıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, "Polis Amca İlköğretim Okulu'ndan 13, Fatih İlköğretim Okulu'ndan 5 öğrencinin rahatsızlığı var. Sağlık ekipleri bunlara müdahale ederek serum taktı. Zehirlenme olsa sütü içen herkesin hastanede olması gerekirdi ama dün Türkiye'nin muhtelif yerlerinde böyle vakalar oldu. Bunlar da muhtemelen süte alerjisi olanlardır.'' dedi.

Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar da dağıtılan sütten dün 7, bugün ise 11 öğrencinin rahatsızlandığını belirtti. 

Ahlat ilçesinde Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulu'nun 5. sınıfında eğitim gören 8 öğrencinin de rahatsızlandığı ve Ahlat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

KOZAN'DA 18 ÖĞRENCİ TEDAVİ ALTINDA

Adana'nın Kozan ilçesinde süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 2, Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu'ndan 9 ve Hacımirzali İlköğretim Okulu'ndan 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine, ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan sütlerden incelenmek üzere alınan numunelerin, Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi.
Bu arada, dün de ilçede dağıtılan sütlerden 13 öğrenci etkilenmiş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi. 

NTVMSNBC