30 Kasım 2012 Cuma

Bin 'Devrimci Genç' YPG'ye Katılıyor



Batı Kürdistan Devrimci Gençler Hareketi, 15 Aralık’a kadar bini aşkın üyelerini Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) katma kararı aldıklarını açıkladı.

Devrimci Gençler Hareketi, Batı Kürdistan’ın en büyük kenti Qamişlo’da bir toplantı düzenledi. Gençlik Merkezi’nde yapılan toplantıda hareket adına açıklamayı okuyan Hemze Tolhildan, bu tarihi süreçte Devrimci Gençler Hareketi’nin Kürt halkının çıkarlarını, varlığı ve kimliğinin korunmasını esas aldıklarını söyledi.

Tolhildan, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi ve demokratik halk çıkarları doğrultusunda bugün Batı Kürdistan devrimine öncülük yapabilecek durumda olduklarını ifade etti.

Açıklamada şöyle denildi: “Bugün Kürdistan Özgürlük Hareketi birçok kazanım elde ederken, Türk, Arap ve Fars ırkçılığı gölgesindeki şovenist sistemler tüm güçleri ile Kürtlerin üzerine gelerek bu kazanımları boşa çıkarmak istiyor. Ne yazık ki bazı muhalif çevreler de ırkçılığa alet olarak, Baas rejiminin ırkçı saldırı ve zihniyetini aratmayan bir şekilde Suriye devrimi ve geleceğine hizmet etmeyen davranışlar içerisine girdi. Halep’in Eşfrefiye mahallesinde başlayan ve Afrin ile Kobani’ye yayılan olayların ardından en son çete gruplar Türkiye üzerinden Serêkaniyê’ye girerek, kendileriyle birlikte yıkım ve talan getirdiler. Bu saldırı özünde Kürdistan’ın işgal girişimidir”
Devrimci Gençler Hareketi, YPG’nin saldırılar karşısında büyük bir direniş gösterdiğini belirtirken, YPG’yi tek savunma gücü olarak kabul ettiklerini belirtti. Bu zorlu dönemde YPG’ye destek olmayı hem ahlaki hem de yurtsever bir görev olarak gördüklerini ifade eden Tolhildan, “Bu temelde, biz Devrimci Gençler Hareketi olarak 29 Kasım’dan 15 Aralık’a kadar bini aşkın üyemizi YPG saflarına katma kararı aldık” dedi.

“Biz YPG’ye bağlılığımızı ifade ediyor ve Kürt halkının düşmanları ile ırkçı çevreleri kirli ellerini topraklarımızdan çekmeleri konusunda uyarıyoruz” diyen Tolhildan, şöyle noktaladı: “Biz Devrimci Gençler Hareketi olarak, hiçbir saldırı karşısında sessiz kalmayacak ve YPG öncülüğünde kahraman halkımızı her koşulda koruyacak kararlılıktayız.”
Geçtiğimiz Temmuz ayında kurulan YPG’nin savaşçı sayısı konusunda kesin bir bilgi yok. İki ay önce bu sayının 10 binin üzerinde olduğu tahmini yapılmıştı. YPG Anakarargah Komutanı Sipan Hemo, Ekim ayı başlarında ANF’ye verdiği mülakatta, “Askeri sır olduğu için bir sayı belirtemiyoruz, ancak mümkün olduğunca çok kişiyi eğitmek istiyoruz. Batı Kürdistan’da 3 milyon kişi yaşıyor ve kaynayan bir bölgede bulunuyoruz. Bu nedenle savunma amacıyla gücümüzü büyütmek istiyoruz. Hedefimiz büyük, bir ordu oluşturmak istiyoruz” diye ifadelerini kullanmıştı.

Paramiliter gruplar 8 Kasım günü Türkiye üzerinden Serêkaniyê kentine girdi. Bunun üzerine Suriye rejiminin kenti havadan bombalaması sonucu en az 10 sivil hayatını kaybetti. 19 Kasım günü El Kaide çizgisindeki Türkiye destekli Guraba el-Şam ve Nasra Cephesi’nin saldırısında Halk Konseyi Başkanı Abid Xelil’in katledilmesi ardından YPG ile şiddetli çatışmalar yaşandı. 23 Kasım gününe kadar yaşanan çatışmalarda üçü silahlı grup sorumlusu olmak üzere en az 57 çete mensubu öldürüldü. Bu çatışmalarda 3 YPG savaşçısı, bir Asayiş üyesi ve bir Halk Konseyi üyesi hayatını kaybetti.

23 Kasım günü Türkiye destekli saldırgan gruplar ateşkes önerisinde bulundu. YPG, Guraba El Şam isimli grubun 48 saat içinde kenti terk etmesi, Kürt, Arap, Ermeni ve Asuri-Süryanilerden oluşan bir halk meclisinin kurulması şartı ile öneriyi kabul etti. Saldırganlar ağır kayıplar ardından 25 Kasım günü sürenin dolmasından önce kenti terk ettiler. 


ANF