29 Aralık 2011 Perşembe

ULUDERE'DE SİVİL KATLİAM!!!

Uludere - MGK toplantısı ardından Uludere'ye bağlı Ortasu (Roboski) Köyünde Türk ordusu savaş uçakları ile katliam gerçekleştirdi. 35 kişinin parçalanmış cenazesine ulaşıldı, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde, F-16 savaş uçakları köylüleri vurdu. Federal Kürdistan Bölgesi sınırına yakın bölgede kaçakçılık yapan yaklaşık 50 köylünün saat 21.20 sıralarında köye geri dönüşü sırasında F-16 tipi savaş uçaklarının bombardımanına tutuldu.

Bombardımandan yaralı kurtulan Servet Encü adlı yurttaşın köye gelerek olayı anlattığı ve köylülerin olay yerine gittiği belirtildi. Encü'nün köylülere, "Geri döndüğümüz sırada jetler bizi bombardımana tuttu. Bombardıman sırasında acı bir koku etrafı sardı. Birden insanlar yanarak can verdi. 5-6 kişi bombardımandan kaçarak kayalıkların arasına saklandı. Uçaklar orayı da bombaladı. Hepsi kayalıkların altında can verdi" dedi.

35 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Bombardımanda yaşamını yitiren 28 kişinin parçalanmış ve yanmış cenazesine ulaşılırken, çok sayıda köylüden ise haber alınamıyor. Ulaşılan cenazelerin yandığı ve parçalandığı gelen bilgiler arasında.

Zifiri karanlık ve kar nedeniyle köylülerin cenazelere ve yaralılara ulaşmakta zorluk çektiği belirtiliyor.

Köye 15 ambulansın geldiği ve bombardımanda ağır yaralanan M. Ali Tosun ve Serhat Ürek adlı köylülerin Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

CENAZELERE ULAŞILMIYOR

Olayın duyulmasının ardından BDP Şırnak İl Başkanı Baki Sondak ile yöneticileri ve belediye ile il genel meclis üyelerinin köye gitti. Köye gidenler arasında yer alan Şırnak İl Genel Meclis Başkan Vekili Erşet Ediş, köylülerin 30'u aşkın ölüden söz ettiğinisöyledi.
Çok sayıda köylüye de ulaşılamadığını ifade eden Ediş şunları anlattı: "Cenazeler kömürleşmiş. 15 ambulans şuan köye gelmiş. Kardan dolayı arabalar çıkamıyor, köylüler olay yerine yayan gidiyor. Telefonlar çekmiyor. Yaralının anlattığına göre savaş uçakları önce bombalamış. Acı bir koku geldiğini, her tarafı alevlerin sardığını ve cenazelerin yandığını söyledi"

Şu an köyde bulunan BDP Şırnak İl Başkanı Baki Sondak da, "Köylüler, sınırda erzak alıyorlar sınırı geçiyorlar. Sonra bombardımana tutuluyorlar. Napalm bombaları kullanılmış olabilir. Kayalıklar arasında kalan cenazeler var. Cenazelere ve yaralılara ulaşamıyoruz" dedi.

Olayın meydana geldiği bölgede sınır karakolunun bulunduğunu belirten Sondak, askerlerin hiçbir şey olmamış gibi davrandığını ve olaya müdahale etmediğini söyledi. Sondak, köylülerin kendi çabaları ile ölü ve yaralılara ulaşmaya çalıştığını belirtti.

19 KİŞİNİN KİMLERİ BELLİ OLDU

Katliamda cenazesine ulaşılan 19 kişinin isimleri belli oldu. Buna göre yaşamını yitiren köylülerin isimleri şöyle: Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, , Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü

TÜRK BASINI GÖRMEDİ


Uludere'deki katliamın üzerinden saatler geçmesine rağmen Türk medyası altyazı olarak bile görmemesi dikkat çekti.


Hasip Kaplan: Uludere'de yaşananlar dehşet verici

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Uludere'nin Ortasu (Roboski) köyünde yaşananların dehşet verici olduğunu söyledi. Kaplan, ''yaşananlar anlatılanlar dehşet verici. Köylüler askerin grupların önünü kestiğini uçakların bombaladığını söylüyor'' dedi.

Hasip Kaplan: Ulaştığım yetkililer istirahatte imiş! 

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde Türk ordusunun gerçekleştirdiği katliam nedeniyle Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ''Başbakan Erdoğan'ın özel kalemine ulaştım. Özel kalem, Erdoğan'ın sağlık durumundan dolayı şu an onu uyandıramayacağını söylemiş. Diğer bakanlar ve yetkililer de istirahatte olduğu söylendi'' dedi. Bu katliamı açığa çıkartacağız. Açılım dedikleri paketlerden bomba çıkıyor. Halkımız duyarlı olsun'' diyen Kaplan yaşanan katliamla ilgili gelişmeleri Roj Tv'nin canlı yayınında aktardı.



Hiç yorum yok: