29 Aralık 2011 Perşembe

Kürdistan Halk İnisiyatiflerinden Katliama Sert Tepki

Batman ile Botan Halk İnisiyatifleri Türk ordusunun Roboski’de gerçekleştirdiği katliamı lanetleyerek, "Bütün azim ve kararlılığımızla direnişe geçme zamanıdır" dedi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski Köyü'nün sınır hattında 36 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili Batman ile Botan Halk İnisiyatifleri açıklama yaptı.

Batman Halk İnisiyatifi yaptığı açıklamada, 36 köylünün yaşamını yitirdiği katliamı sert bir dille kınadı. Kürt halkına başsağlığı dileğinde bulunan inisiyatif, kentte 3 günlük yas ilan ederek esnaflardan katliamı kınayarak yarın kepenklerini açmamalarını istedi.

BDP Batman İl örgütü ise yarın BDP il örgütü önünde kitlesel basın açıklaması yapıp AKP il binası önüne siyah çelenk bırakarak, katliamı kınanacağını bildirdi.

‘DİRENİŞE GEÇME ZAMANIDIR’

Botan Halk İnisiyatifi de katliamı sert bir dille kınayarak halkı direnişe geçmeye çağırdı. İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada, AKP-Gülen devletinin Kürt halkını katliamlarla teslim almaya çalıştığı belirtilerek, “Bugün Uludere'de uygulanan sivil katliam da bunun en açık göstergesidir” dendi

Halk olarak uygulanan faşizme boyun eğmeyeceklerini belirten inisiyatif, Kürtleri bulundukları her alanda “Apocu ruhla direnişe geçmeye” çağırdı.

Botan Halk İnisiyatifi, katliam nedeniyle ilan edilen 3 günlük yas boyunca esnafları kepenk kapatmaya çağırarak, “Uygulanan bu katliam karşısında yas tutarak değil bütün gücümüzle, bütün azim ve kararlılığımızla direnişe geçme zamanıdır diyoruz" dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: