29 Aralık 2011 Perşembe

CHP: Hüseyin Çelik Hükümet’e Zaman Kazandırmaya Çalışıyor

Ankara - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Roboski katliamına ilişkin ilk açıklamanın hükümet yerine AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’ten gelmesinin “bir iktidarsızlık” örneği olduğunu belirterek, ‘’Hüseyin Çelik Hükümet’e zaman kazandırmaya çalışıyor’’ dedi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada Şırnak Uludere’de yaşanan katliama ilişkin ilk açıklamanın AKP MKYK toplantısının ardından Çelik’ten gelmesini eleştirdi ve şunları söyledi: “Aradan 20 saat geçtikten sonra Uludere felaketine ilişkin ilk açıklamanın hükümet yerine AKP sözcüsünden gelmesi bir iktidarsızlık örneğidir. Bu hükümetin Başbakanı, Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı yok mu? Bu operasyonu kim yapmıştır veya yaptırmıştır? AKP mi, Genelkurmay mı, yoksa hükümet mi? Hükümet neden konuşmuyor?”

Bu yapılan açıklamanın hükümetin bu sorunu çözme iradesinden ne kadar uzaklaştığını ortaya koyduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Ölümler için adli ve idari soruşturma yapılması hükümetin siyasal sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Bu açıklama, olayın vahametini kavramaktan uzak bir açıklamadır. Bu ölümler sıradanlaştırılamaz. Hüseyin Çelik’in açıklaması ölümler sanki trafik kazası sonucunda olmuş gibi bir anlayışı yansıtmaktadır. 20 saat geçmesine rağmen Hüseyin Çelik, kimlikler hala belirlenmedi demektedir. Oysa isimler bellidir, kim oldukları bellidir. Hüseyin Çelik Hükümet’e zaman kazandırmaya çalışıyor. Eğer gerçekten ‘ileri demokrasi’ olsaydı öncelikle böyle bir olay olmazdı. Olsaydı o hükümetin ilgili bakanları sorumluluk kabul eder ve gereğini yapardı. Bu bir felakettir. Bu felaketin siyasal sorumluluğu Hükümet’e aittir” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: