29 Aralık 2011 Perşembe

Kürdistan Halk İnisiyatifi: Ayağa Kalkın, Yaşamı Durdurun!

Amed - Kürdistan Halk İnisiyatifi, Türk ordusunun Roboski’de gerçekleştirdiği katliamı kınayarak halkı “ulusal direniş ruhuyla ayağa kalkarak yaşamı durdurmaya” çağırdı.

Halk İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, “Kürt halkını imha etme döngüsüyle tepreşen AKP faşizmi ve onun savaş kurmayları vahşet ve kıyım uygulamakta sınır tanımamaktadır. Halkımızı ve değerlerini yok etmek için her türlü katliam yönetimini devreye koymaktan sakınmamaktadır” dedi.

“Halkımızın Özgürlük abidesi olan Reber Apo üzerinden uyguladığı tecrit, izolasyon yöntemleriyle bir halkı iradesiz ve Önderliksiz bırakılmak istemektedir” denilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“AKP faşizminin devreye soktuğu halk kıyımı köklüdür. Köklü olduğu kadar zalim ve insanlıktan nasibini almamış bir politikadır. AKP faşizmi bu kıyımlarla, özgürlük hareketinin 37 yıllık büyük bedellerle kazanılan kurumlarını ve demokratik sistemini ortadan kaldırmak ve ebediyen Kürt halkını ve Kürdistan’ı yeniden mezarlığa gömme hayalindedir. Bu pervasızlığı ve vahşetidir ki Çele’de hiçbir savaş kuralını tanımadan ve insanlık suçu işleyerek 36 özgürlük savaşçısını hunharca katletmiştir ve bu tür katliamlarını da sürdürmektedir.

Her gün tutuklama, her gün işkence, her gün katliam dehşetiyle karşı karşıya kalan Kürt halkı bugün yine insanlık tarihine utanç lekesi olarak girecek olan bir katliamla uyanmıştır. Şırnak Uludere’nin Roboski köyünde 40’a yakın sivil halkımızı, çocuklarımızı katletmiştir. Türk devleti katliamcı zihniyetinin bir ürünü olarak arkasına yandaş ve özel savaş aygıtı olan basını da alarak katliama ilişkin utanmazca açıklamalarda bulunmaktadır.”

Katliamı sert bir dille kınayan inisiyatif, kendine “insanım diyen”, demokrat devrimci tüm kesimleri Kürt halkına karşı uygulanan bu insanlık dışı katliamlara karşı tavır koymaya çağırırken Kürt halkına da şu çağrıda bulundu:

“Tüm Kürdistan halkına, kadınlarına, gençlerine yaşamını sürdürdüğün her yerde ulusal direniş hamlesinin ruhuyla ayağa kalkmaya yaşamı durdurmaya çağırıyoruz. Tarihi, ulusal direniş onurumuz Önder Apo’nun özgürlüğüyle taçlandırana değin yaşam bize haram olmalıdır!”

Amed Halk İnisiyatifi'nden çağrı

Amed Halk İnisiyaifi de bir açıklama yaparak "Ulusal direniş hamlesinde direnişçi ruhuna denk bir duruşla tüm Amed halkımızı yarın saat 12.00’da Batıkent Meydanı'nda olmaya çağırıyoruz. Savaş imparatoru olan AKP fazişminin uyguladığı katliama karşı ulusal direniş severberliğiyle yediden yetmişe yarınki yürüyüşe katılmalıdır. Tüm Amed esnafına, kepenk kapatmayı, kontak kapatmayı, okullarının boykot etmeye çağırıyoruz. Bugün direnme güdür, bugün onuruna sahip çıkma günüdür" dedi.


ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: