29 Aralık 2011 Perşembe

Egemen Bağış Katliamda Suçu Ölenlerin Üzerine Attı

İstanbul - Uludere'de 35 sivilin savaş uçaklarının bombalanması sonucu öldürülmesi ardından katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan AKP hükümetinin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, köylülerin orada ne yaptığının sorulması gerektiğini söyledi.

AB Bakanı Egemen Bağış, katıldığı bir televizyon programında 35 köylünün F-16'larca bombalanarak öldürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bağış, "Suçlu aramak yerine olayı değerlendirmeli, tahribat yerine tahkikat yapılmalı" diyerek, üzgün olduğunu savundu. Köylülerin öldürülmesine ilişkin açıklamalar için henüz erken olduğunu savunan Bağış, "O köylüler orada ne yapıyordu" dedi.

Olay hakkında tahkikatın devam ettiğini ve bir yorum yapmanın erken olduğunu belirten Bağış, "Çok şükür Türkiye demokratik bir ülke, şeffaf bir ülke. Bunların hepsi araştırılır. Onlar orada ne yapıyordu, istihbarat neydi, emir komuta zincirindeki talimat neydi, onların hepsini görmek lazım. Bunların üzerine gidilecektir. Olayın tüm detayları incelenip ondan sonra bunları daha detaylı değerlendirebiliriz" şeklinde konuştu.

Katliamda ölenlerin kaçakçılık yaptıkları yönünde iddialar olduğunu kaydeden Bağış, "Aslında kaçak sigara olayını da masaya yatırmak, sigaradaki bazı vergileri de gözden geçirmek için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Terör örgütün bundan rant sağladığı duyumları geliyor. Kaçakçılığın bir gelir kapısı olması da gözden geçirilmesi gereken durumdur. Önemli olan orada ne tür bir istihbarat geldi, hangi kurumlar hangi talimatı verdi, bunu değerlendirmek lazım. Suçlu aramak yerine olayı değerlendirmeli, tahribat yerine tahkikat yapmak gerekir" diye konuştu.

Bağış, katliamın ardından Başbakan Erdoğan'ın herhangi bir açıklama yapmadığının hatırlatılması üzerine ise, "İstihbarat, Jandarma ve İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda söyleyecekleri vardır. Başbakan konunun bütün detaylarına hakim olmadan bir şey söylemez" dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: