29 Aralık 2011 Perşembe

Roboski Karakol Komutanı Köylülere Neler Söyledi?


Uludere - Şırnak’a bağlı Ortasu (Roboski) Köyü sınır noktasında bombardıman sonucu yaşamını yitiren ve cenazesine ulaşılan 35 kişinin büyük çoğunluğunun 15-19 yaş aralığındaki çocuklar olduğu öğrenildi. Roboski köyünde telefonla ulaştığımız İrfan Enç ‘Burada herkes kaçakçılık yapıyor. 2003’ten beri alenen yapılıyordu. Geçen ay karakol komutanı köylülerle konuştu. Gidip gelebilirsiniz. Sorun yok dedi. Zaten askerler de rüşvetini alıyordu’’ dedi.

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı ve Federal Kürdistan Bölgesi sınırına yakın Ortasu (Roboski) Köyü'nün sınır noktasında 4 F-16 savaş uçağının bombardımanı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 35'i buldu.

Yaşamını yitiren 35 kişinin 20 yaşlarında olduğu geriye kalanların 15-19 yaş aralığındaki çocuklar olduğu belirtiliyor. Parçalanmış ve yanmış cenazeleri traktörlere ve minibüslere yerleştiren köylüler, cenazeleri Ortasu Köyü'ne getiriliyor.

Öte taraftan Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ağır yaralanan 4 kişinin de yolda yaşamını yitirdiği ve yaşamını yitiren yaralılarla birlikte ölü sayısının 35 olduğu öğrenildi. Köylülerin bölgedeki cenaze arayışı sürüyor.

KOMUTAN KÖYLÜLERE NE DEDİ?

Bu arada Roboski köyünde telefonla ulaştığımız İrfan Enç adlı vatandaş ANF'ye çarpıcı bilgiler verdi. İrfan Enç verdiği bilgiler şöyle: ''Yıllardır burada kaçakçılık yapılıyor. Asker, polis, herkes biliyor. Ankara’dakiler bile biliyor. Tek geçim kaynağı bu. En son geçen ay karakol komutanın köylüleri topladı. Karakol komutanı bize silah ve uyuşturucu getirmeyin, onun dışında size karışmayız dedi. Zaten askerler rüşvetini alıyor. Katliamda ölenlerin çoğu 15 -16 yaşındaki gençler… 2003’ten önce kaçakçılık yapılması yasaklanmıştı. Ancak bu tarihten sonra artık serbest bırakılmıştı, alenen yapılıyordu. Askerler gidip gelebilirsiniz diyordu. Zaten her giden grubun içinde askerlere bilgi verenler var.

Şu an sanki hiçbir şey yokmuş askerler orada bekliyor. Gelip geçiyorlar, kurtarma çalışmalarına bile katılmıyor.’’


BDP HEYETİ KÖYE GİDİYOR

Öte taraftan DTK Koordinasyon Kurulu Ayla Akat Ata, BDP Diyarbakır ve Batman İl Örgütü yöneticileri ile birlikte Şırnak'a doğru yola çıktı. Şırnak'a gidecek olan BDP'liler buradan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile birlikte bölgeye gidecek. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak'ın da bölgeye gideceği öğrenildi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: