29 Aralık 2011 Perşembe

Bahoz Erdal: Roboski'de Hiçbir Hareketliliğimiz Yoktu

Behdinan - HPG Komuta Konseyi Üyesi Dr. Bahoz Erdal, Uludere’nin Roboski bölgesinde yaşanan katliamına ilişkin Genelkurmay’ın yaptığı açıklamayı yalanlayarak, “Haftanin’e bağlı Sınaht alanı ile katliamın düzenlendiği yer arasında en az 30 kilometre mesafe bulunmaktadır” dedi. Erdal, “İddia edildiği üzere belirtilen yerde herhangi bir kampımız, üslenme alanımız olmadığı gibi herhangi bir eylem girişimi ya da hareketliliğimiz mevcut değildir” açıklamasında bulundu.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 35 kişinin katledildiği saldırıya ilişkin Genelkurmay’ın yaptığı açıklama ardından bir açıklama da HPG Komuta Konseyi Üyesi Dr. Bahoz Erdal’dan geldi. Erdal, bölgede gerilla hareketliliği olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

SINAHT İLE KATLİAM BÖLGESİ ARASINDA 30 KM VAR

Bahoz Erdal ANF’ye şu açıklamayı yaptı: “Genelkurmay Başkanlığı tarafından Şırnak Uludere’de işgalci TC ordusu savaş uçakları tarafından yapılan katliama ilişkin yapılan açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Saldırının düzenlendiği iddia edilen Haftanin’e bağlı Sınaht alanı ile katliamın düzenlendiği yer arasında en az 30 kilometre mesafe bulunmaktadır. Olayın gerçekleştiği alan sınır üzerinde bulunan Afroke, Roboskî köyü yakınlarında bulunan Serê Saş bölgesidir.

Yüzlerce katırla birlikte sivil insanların sürekli geçiş yaptığı bir bölgede bırakın gerillanın kamplarının olması ve üslenmesi, bu tür alanlarda gerillalarımızın herhangi bir hareketi dahi olmaz. İddia edildiği üzere belirtilen yerde herhangi bir kampımız, üslenme alanımız olmadığı gibi herhangi bir eylem girişimi ya da hareketliliğimiz mevcut değildir.

KAZA DEĞİL, PLANLI BİR KATLİAM

Bu katliam bir kaza, istem dışı yapılmış bir hareket olmayıp çok örgütlü ve planlıdır. Şırnak valisi ve Şırnak Tümen Komutanı da içinde olmak üzer tüm askeri ve idari yetkililer sınır üzerinde yapılan sınır ticareti faaliyeti hakkında bilgi sahibi olmasına, kilometreler boyunca sınır üzerinde konuşlanan askeri tepe ve karakolların görüşü içinde hareket edilmesine rağmen sınır ticareti yapan sivil insanların tespit edilmemesi mümkün değildir. Ayrıca insansız hava araçları 28 Aralık günü saat 17.00’dan katliamın düzenlendiği saat 21.30’a kadar sınır ticareti yapan insanlarımız üzerinde keşif faaliyeti yürütmüştür. Neredeyse her gün aynı alanda silahsız, katırlarla hareket eden insanların fark edilmemesi ya da gerilla zannedilmesi tamamen yalandır.

Katliamın planlı olduğu katliamın hemen öncesinde askerler tarafından köylülerin bir alanda toplanması ile de ortaya çıkmıştır. Yaralıların yetişmemesi, doğru bilgileri vermemesi durumunda üzerinin örtülmesi ihtimalinin oldukça yüksek olduğu bu katliam AKP hükümeti yetkililerinin ve Atalay’ın yeni açılım paketlerinin ne olduğunu ortaya koymuştur. Bülent Arınç’ın söz ettiği Kürtlere verilecek hak, bu yeni katliamlardır.

HALK HESAP SORSUN

Bu katliam yurtsever Botan halkımıza yönelik bir saldırıdır. Yıllardır Uludere başta olmak üzere tüm Botan halkının yurtseverliği, bağlılığı, gösterdiği fedakarlık ve direnişe karşı işgalci TC’nin verdiği bir cevaptır. Başı dik Botan halkından intikam almaktır.

Bu bölgede yaşayanlar başta olmak üzere tüm korucuların da devletin verdiği silahı yüzlerine vurması, bu katliama tepkisini göstermesi gerekmektedir. Başta Hakkari ve Şırnaklı halkımız olmak üzere tüm Kürdistan halkının bu katliam karşısında tepkisini göstermeye, serhildanlarla katliamın faillerinden gereken hesabı sormaya çağırıyoruz.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: