29 Aralık 2011 Perşembe

Uludere Taburuna Erdoğan Adı Verilsin

Askeri vesayete son vererek ülke idaresini eline alan AKP'nin yönettiği ordu Kürdistan tarihini en büyük katliamlarından birine imza attı. Uludere'ye bağlı Roboski Köyü Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırının, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yaptığı ‘’terör” tanımına uygun olarak sivil Kürt yurtseverlerini hedef alması amacı ortaya koyuyor.

2011'in son MGK toplantısı ardından yayınlanan bildiride yer alan, ”Ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milletin kardeşlik ve huzurunu hedef alan bölücü terör örgütüne yönelik bu kararlı ve etkin mücadelenin önümüzdeki dönemde de taviz verilmeksizin her alanda sürdürüleceğinin bir kez daha teyit edildiği” ifadesindeki, ”her alanda” vurgusunun çocukları da kapsayan bir katliamın habercisi olduğu anlaşılıyor.

AKP yandaşı çevreler hükümetin, ”Kürtlerin tüm haklarını tanıyacağız” sözlerine alkış tuta dursun, askeri denetimine aldığını ilan eden AKP Kürdistan'da, sivil halkı katlederek gerçek çözüm yöntemini hayata geçiriyor. Kentlerde, gözaltı ve tutuklamalarla örgütlü Kürt muhalefetine savaş ilan eden AKP, sınır köylerinde de katliamla yurtsever Kürt halkını gözaltına almaya bile gerek duymadan alenen cezalandırıyor.

Aralarında çok sayıda çocuk bulunan 40 sivil Kürt köylüsünün katledildiği hava saldırısının devletçe de çok iyi bilinen kaçakçı bölgesine yapılması, şimdiden bir kılıf hazırlığı içinde olunduğunu gösteriyor. Şu an itibari ile böylesi bir katliama ilişkin resmi ya da gayri resmi açıklama yapmayan Türk tarafının hiç bir mazereti kabul edilemez. Olay, ”sınır bölgesindeki hareketliliği terör bir sızma sandık” yalanının örtemeyeceği kader tahammüden gerçekleşmiş bir katliamdır. Bu sefer de, AKP Hükümeti ve yandaşları benzer devlet katliamlarında olduğu gibi ”Ergenekon sabotajı” yalanına sığınırlarsa, bunun anlamı Ergenekon eşittir AKP'dir anlamına gelir. Ve Kürt halkı bunu bir ikrar olarak kabul edecektir.

33 Kürt köylüsünü katlederek tarihin çöplüğündeki yerini alan General Mustafa Muğlalı gibi Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 21. yüz yılın katliamcısı olarak aynı yeri hak ediyor.

Battaniyelere sarılmış, yanmış cesetlerin başında bekleyen Kürt mazlumları, işte AKP Hükümeti'nin Kürt halkına tanıyacağı budur. AKP'nin yanında yöresinde yer alıp örgütlü Kürt muhalefetine saldıran AKP'nin Kürt kökenli taraftarları da bunu iyi bilmelidir. Kürt halkının da katliama en üst düzeyde tepkisi ortaya koymalıdır.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: