28 Aralık 2011 Çarşamba

Romanya’da Kürt İşyerlerine Bombalı Saldırı ‘Devlet Sırrı’ Çıktı!

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Kutlu Savaş’ın hazırladığı Susurluk Raporu’nu kastederek, “Devlet sırrı dışındaki tüm bilgiler raporda var. Devlet sırrı olanlar Azerbaycan’da darbe girişimi, Yunanistan’a orman misillemesi gibi konular” sözleri dikkatleri o rapora çevirdi. Devlet sırrı gerekçesiyle sansürlenen 12 sayfalık bölümde Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’da Kürtlere ait işyerlerine bombalı saldırılar düzenlendiği belirtiliyor.

Mesut Yılmaz’ın geçtiğimiz Cuma günü Birgün gazetesine verdiği bir demecinde “Yunanistan’da orman yakmak devlet sırrıydı. Çiller Yunanistan’a orman yangını misillemesi yapılması için örtülü ödenekten kaynak ayırdı” demişti. Yılmaz’ın bu sözleri üzerine Atina hükümetini harekete geçirerek Türkiye’den açıklama istedi.

Yılmaz’ın, bahsettiği Susurluk Raporu’nda, devlet sırrı gerekçesiyle çıkarılan 12 sayfalık bölümünde Yunanistan’daki yangınlar ve Kürt işyerlerine bombalı saldırılarla ilgili ifadeler yer alıyor.

Raporun sansürsüz tam metninin Ergenekon Davası’nın ek klasörlerinde Doğu Perinçek’ten ele geçirilen belgelerde ortaya çıktığı söylenmişti.

İddianamenin 171 nolu ek klasöründe yer alan raporda yurtdışı hedeflerde yapılacak çalışmalar için MİT, Genelkurmay, Jandarma ve Emniyet görevlilerin katıldığı bir müşterek çalışma grubu kurulduğunu ancak grupla ilgili haberlerin basında yayınlanmasının ardından faaliyetlerinin sona erdirildiği anlatılıyor.

Sansürlenen o 12 sayfada Girit ve Rodos’ta meydana gelen patlamaların Türk devleti tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Yunanistan, Bulgaristan, Romanya’da Kürtlere ait iş yerlerine bombalı saldırı düzenlendiğine dikkat çekilerek, ‘’Yunanistan’da da büyük orman yangınları müşahede edilmiştir. Turizm bölgelerimizdeki eylemlerden sonra Yunanistan’ın Girit ve Rodos adaların da patlamalar meydana gelmiştir. Bu dönemde Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’da PKK’lılarca çalıştırılan işyerlerinin bir kısmı bombalı saldırılara maruz kalmışlardır’’ deniliyor.

Hiç yorum yok: