31 Ağustos 2011 Çarşamba

'Yeter ki İHA Verin; İsrail'le Dost Olabiliriz'

 
İsrail basını, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınayan Türkiye'ye, "aynaya bakmalısın" vurgusunda bulundu. Haaretz gazetesinin haberindeki en önemli bilgi ise bir Türk yetkilinin İsrail'le ilişkiler konusunda söyledikleri. Üst düzey yetkili, İsrail'le ilişkileri düzeltebilir ve tabii ki yine Kürtlere karşı ortaklık yaparak! Buna göre, Türkiye 'katliamcı' olarak yansıttığı bir devletle işbirliğinde, sözkonusu Kürtlerin hedef alınması olduğunda beis görmüyor!

Türk devletinin de PKK'yi hedef alırken İsrail ile aynı tutumu üstlendiğine dikkat çeken Haaretz gazetesi, Türkiye'nin sınır ötesi hava harekatında İsrail'in İnsansız Hava Araçları(İHA)na daha çok ihtiyacı olacağını kaydetti.

Gazete, Türk ordusunun İsrail'den aldığı insansız hava araçlarını kullandığını belirttiği haberinde, üst düzey bir Türk yetkilinin şu sözlerini teşhir etti: "PKK’ye karşı olan savaş belki de Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için bir etken olabilir. Türkiye’nin insansız hava aracına ihtiyacı var ve İsrail iyi bir kaynak olabilir."

"Türkiye'nin insansız hava araçlarına olan ihtiyacı bir zamanlar yakın olan müttefikleri birleştirebilir" başlıklı haberde, İsrail'i kınayan Türkiye'nin sivilleri, kadın ve çocukları da katlettiği gerçeğine yer verildi.

Haaretz, Türkiye'nin Irak’ın hava sahasına girerek köyleri, kadınların ve çocukların da dahil olduğu masum insanların ölümüne neden olan yerleri bombaladığını kaydetti.

İsrailli diplomatlar gibi Türkiye’nin büyükelçisine de kınama çağrısı yapıldığının ifade edildiği haberde, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin, Türk ordusunun Irak topraklarındaki faaliyetlerini derhal durdurmasını talep ettiği kaydedildi.

TÜRK YETKİLİ: İSRAİL İYİ BİR KAYNAK

Gazetenin bir iddiası ise, "Türk kaynaklara göre, Türk ordusunun İsrail’den aldığı insansız hava araçlarını kullandığı ve Türkiye’nin diğer ordu ekipmanları ile birlikte daha fazla insansız hava aracı satın almayı istemesi" yönünde.

Bir üst düzey Türk yetkili olarak tanıtılan ve ismi verilmeyen kişinin, Haaretz’e konuştuğu ve “PKK’ye karşı olan savaş belki de Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için bir etken olabilir. Türkiye’nin insansız hava aracına ihtiyacı var ve İsrail iyi bir kaynak olabilir” ifadelerini kullandığı açıklandı.

Haberde son olarak, Türkiye’nin şimdiye kadar Türk yapımı ya da diğer ülkelerle ortak üretim ekipmanlar almak niyetinde olduğuna dikkat çekildi ancak Kürt hareketine karşı saldırıların artmasıyla Türkiye’nin acil alım yapmaya karar verdiği belirtildi.

Hiç yorum yok: