26 Temmuz 2011 Salı

Özel Harekat’a Suikast Görevi mi Verildi?

Özel Harekat Polisi’nin PKK’ye karşı görevlendirilmesi tartışmalarının detayları ortaya çıkmaya başladı. Sayısı 6 bine düşürülmüş Özel Harekat Polisi’nin sayısını 15 bine çıkararak Bölge’ye kaydırmayı amaçlayan hükümetin planına göre, Özel Harekat Polisleri PKK’nin öncü kadrolarına yönelik suikast girişimleri de dahil nokta operasyonlarında bulunacak ve bunun için MİT ile eşgüdüm içinde çalışacak. Bu konudaki ilk adımın geçtiğimiz hafta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne getirilen Mehmet Kılıçlar arasında yapılan görüşmeyle atıldığı belirtildi. Bu görüşmede, anlık istihbarat paylaşımının gündeme geldiği ifade edildi. Bu arada plana göre, sınır güvenliğinin de askerden alınarak, kademeli olarak söz konusu polislere devredilmesi amaçlanıyor.

Sorun daha da ağırlaşır

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) askeri operasyonlarda son dönemlerde ağır kayıplar vermesini gerekçe gösteren AKP hükümetinin bir yandan 50 bin kişilik özel ordu oluşturma girişimleri, öte yandan 1990’lı yıllarda Bölge halkına kan kusturan Özel Harekat Timleri’ni yeniden devreye sokması tartışmalara neden oldu. Kürtler bu girişimleri AKP’nin “savaş kararı” şeklinde tanımlarken, Türkiye kamuoyu da Çiller-Güreş konseptinin bir parçası olan Özel Harekat Timleri’nin yeniden devreye sokulmasının sorunu daha da ağırlaştıracağı uyarısında bulunuyor.


Kılınç itiraf etti


Bu arada Özel Harekat’ın Bölge’de görevlendirilmesine karşı çıkan ve PKK’ye karşı sınırötesi operasyon savunan MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç’ın, “Terörün bu kadar azmasının sebeplerinden biri de bunların oradaki hareketleriydi” demesi dikkat çekti.

Hiç yorum yok: