5 Eylül 2012 Çarşamba

Suriye Rejimi 10 Kürdü Gözaltına Aldı


Suriye’nin başkenti Şam’da 5, Batı Kürdistan’ın Dirbêsiyê kentinde 5 Kürt rejim güçlerince gözaltına alındı.

Suriye istihbarat elamanları, Şam’da Kürt işçilerin evlerine düzenlediği baskında 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltıların gerekçesi öğrenilemedi. Sözkonusu kişilerin kentte işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

Batı Kürdistan’ın Dirbêsiyê kentinde de bugün beş kişi gözaltına alındı. Aynı aileden olan kişilerin, araçla Xennamiye köyünden yola çıkarak Qamişlo’ya gitmek isterken Dirbêsiyê ve Qamişlo kenti arasında, Zorê kavşağında durduruldukları bildirildi.

Gözaltına alınanların Hecî Îsa Sîdo (50), Kawa Sîdo, Mihemed Îso Sido, Azad Îsa Silêman ve Cihat Hisên Sido oldukları öğrenildi.

Rejim güçleri, Batı Kürdistan’ın en büyük kenti olan Qamişlo’da da 3 Eylül günü 25 Kürt gencinin “asker kaçağı” oldukları gerekçesiyle gözaltına almıştı. Bunun üzerine sokaklara çıkan Kürt gençleri, misilleme olarak Asayiş güçlerinin de desteği ile 8 polisi gözaltına almıştı. Yüksek Kürt Konseyi’nin araya girmesi ile yapılan görüşmeler sonucunda bazı gençlerin serbest bırakıldığı belirtiliyor. Görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. 


ANF

Hiç yorum yok: