5 Eylül 2012 Çarşamba

'Devrimci Harekat' Cizre ve Silopi'ye Yayılıyor

HPG gerillalarının Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi merkezinde başlattıkları “Devrimci Operasyon” kapsamında düzenlediği eylemlerde 4 Eylül günü 6 askerin öldüğü 5 askerin de yaralandığı bildirilirken, bu harekat çerçevesindeki eylemlerin Cizre ve Silopi’ye de yayıldığı belirtildi.

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Beytüşşebap’ta 2 Eylül günü saat 22.00 sularında başlattıkları “Şehit Adil ve Şehit Nuda Devrimci Harekatı” kapsamındaki eylemleri hakkında bilgi verdi.

“2 Eylül günü gerilla güçlerimiz tarafından Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde başlatılan Şehit Adil ve Şehit Nuda devrimci harekatı devam etmektedir” denilen açıklamada harekat kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına yer verildi.

HPG gerillalarının 4 Eylül günü saat 16.00 sularında Beytüşşebap’a bağlı Çeper tepesine yönelik bir eylem gerçekleştirdiğinin duyurulduğu açıklamada, “Gerillalarımız aynı gün Beytüşşebap’a bağlı Gunî tepesi yakınlarında operasyon girişiminde bulunan işgalci TC ordusuna ait bir askeri birliğe yönelik de bir eylem gerçekleştirmiştir” denildi. Açıklamada, bu eylem sonucunda 2 askeri öldürüldüğü, 1 askerin de yaralandığı bildirildi.

Gerillaların yol kontrollerine de devam ettiğine dikkat çeken HPG-BİM, 4 Eylül günü 16.00-18.00 saatleri arasında Beytüşşebap-Şırnak yolu üzerinde bir yol kontrolü gerçekleştirildiğini duyurdu. Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillaların toplanan halka devrimci harekat ve süreç gelişmeleri hakkında bilgilendirmede bulunduğu belirtildi.

TUGAY BİNASI ALEV ALDI

Harekatın ikinci günü gerillalar tarafından gerçekleştirilen bir eylem hakkında da bilgi veren HPG-BİM, hedef alınan tugay komutanlığının alev alarak yandığını bildirdi. “3 Eylül günü gerillalarımızın Beytüşşebap tugay komutanlığına yönelik gerçekleştirdikleri eylemdeki şiddetli patlama nedeniyle tugay binasında yangın başlamıştır” ifadelerine yer verilen açıklamada eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini belirtti.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Türk ordusunun operasyon girişimlerine karşı gerillanın karşılık vermesi üzerine bugün sabah 06.00’da başlayan çatışmaların halen devam ettiği bildirildi. “Bugün saat 06.00 sularında işgalci TC ordusu Beytüşşebap’a bağlı Kerko, Beybun, Meydan Zengîlê ve Kêjalê alanlarına yönelik bir operasyon girişiminde bulunmuştur. Operasyon girişimine karşılık veren gerillalarımız ile işgalci TC ordusu askerleri arasında yer yer çatışmalar yaşanmaktadır” denilen HPG-BİM açıklamasında çatışmaların ayrıntılarının netleşmesi ardından kamuoyuyla paylaşılacağı vurgulandı.

ÇATIŞMALAR CİZRE VE SİLOPİ’YE YAYILIYOR

HPG-BİM’e göre Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde de “Şehid Adil ve Şehit Nuda Devrimci Operasyonu” kapsamında eylemler gerçekleştirildi. HPG-BİM açıklamasında 3 Eylül günü saat 23.15 sularında Şırnak’ın Cizre ilçesi sınır hattında bulunan bir karakola yönelik gerçekleştirilen eylemde 2 askeri öldürüldüğü, 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

Beytüşşebap harekatının başladığı saatte Silopi’de de bir eylem gerçekleştirildiğini ifade eden HPG-BİM, “2 Eylül akşamı saat 22.00 sularında Silopi merkezde bulunan özel harekat polislerine yönelik gerçekleştirilen eylemdeki ölü ve yaralı polislerin sayısı ise tespit edilememiştir” dedi.

ŞEMDİNLİ’DE YOL KONTROLLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan HPG-BİM, HPG gerillalarının Şemzinan’da (Şemdinli) 23 Temmuz gününden beri devam eden alan hakimiyeti çerçevesinde 4 Eylül günü de rutin yol kontrollerinin devam ettiği bilgisini verdi.

Açıklamada, “4 Eylül günü 10.30-18.00 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesiyle bu ilçeye bağlı Gerdiya alanı arasındaki yolda gerillalarımız tarafından bir kontrolü gerçekleştirilmiştir” diye belirtildi. HPG-BİM, gerillaların durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştirdiği ve toplanan halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunduğunu belirtti.

Türk ordusunun bombardımanlarını sürdüğüne de dikkat çeken HPG-BİM “işgalci TC ordusu”nun 5 Eylül günü 02.00-03.00 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Goman dağı ve çevresine yönelik savaş uçaklarıyla bir bombardıman düzenlediğini duyurdu.

DARBE ALAN HELİKOPTER DÜŞTÜ


4 Eylül Salı günü bir helikopterin acil iniş yapmak zorunda kaldığı bilgisini veren HPG-BİM, bugün yeni bir açıklamada bulundu. “Dün yapmış olduğumuz açıklamada Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli’nin Goman dağına hareket eden skorsky helikopterin Şapata köyü yakınlarında vurulduğunu, darbe alan helikopterin Radiolink tepesine zorunlu iniş yaptığı bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştık” denilen açıklamada vurulan skorsky helikopterin Radiolink tepesine acil iniş yapmak istediği esnada düştüğü bildirildi. 


ANF

Hiç yorum yok: