1 Ocak 2012 Pazar

YNK, Roboski Katliamını Kınayarak Soruşturma İstedi

SÜLEYMANİYE - Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Roboski Katliamı’nı kınayarak Türk hükümetinden olayla ilgili soruşturma yapmasını istedi.

YNK tarafından yapılan yazılı açıklamada, şehit olarak tanımladığı Kürt sivillerin ölümünü büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, gazete ve televizyonlarda yayınlanan görüntülerin katliamın kınanmasını gerektirdiğini kaydetti.

Savaş siyaseti sürdükçe bu tür olayların devam ederek yaraları derinleştireceğini kaydedilen açıklamada, bu tür olaylara mahal vermemenin tek yolunun Kürt sorununun barışçıl demokratik ve uygar yöntemlerle çözümü olduğu ifade edildi.

Kürdistan bölgesi ve Irak için önemli ve gerekli olan Türkiye’de istikrar ve güvenliğin barış ve kardeşlik sesinin yükseltilmesinden geçtiği belirtilen açıklamada, silah, top ve savaş uçaklarının sesinin kesilmesi için diyalog ve müzakere çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda Türk hükümetinden olayı soruşturarak kurbanların ailelerine tazminat ödenmesi çağrısı yapılırken, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

Hiç yorum yok: