1 Ocak 2012 Pazar

HPG, 2011 Yılı Savaş Bilançosunu Açıkladı

Behdinan - HPG Anakarargah Komutanlığı 2011 yılı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre, yıl içinde Türk ordusu 680 operasyon, hava, havan, top ve obüs saldırısı düzenlerken gerilla güçleri 167 eylem gerçekleştirdi. Söz konusu saldırı ve eylemlerde yaşanan çatışmalarda 505 asker-polis ölürken, 165 gerilla yaşamını yitirdi.

HPG Anakarargah Komutanlığı 2011 yılı savaş bilançosunu açıkladı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin 2011 yılını geride bırakarak yeni bir mücadele dönemine başladığı belirtilen açıklamada, “2012 yılı Kürdistan Halkı için özgürleşmenin sağlandığı, direniş ve aktif savaşın en güçlü yürütüleceğini şimdiden ortaya koymuştur” dendi.

“2011 mücadele yılımız görkemli direnişlerin sağlandığı, yaşadığımız şahadetlerle daha büyük bir sözleşme kararlılığını tüm mücadele alanlarımızda gerçekleştirdiğimiz bir yıl olmuştur” denilen açıklamada devamla şunlar kaydedildi:

“Yılın başından itibaren düşmanın en azgın ve vahşice saldırıları tüm teknik donamının yanında hiç bir ahlaki ölçüyü gözetmeksizin gerçekleşmiştir. Bu saldırılara karşı gerilla direnişi Kuzeyden, Güneye ve Doğu Kürdistan’a kadar yayılarak düşmana geri adım attıracak etkinlikle ortaya konmuştur. Gerilla direnişi karşısında başarı ve zafer kazanamayan TC devleti ve AKP hükümeti savaşı teknolojiyi en üst düzeyle kullanmakla sağlayacağı yanılgısı ve gafletine girmiştir.

TC ordusu yaşadığı büyük kayıpları toplumdan gizleyerek yaşadığımız şahadetlerle büyük bir kazanım sağladığını göstermeye çalışmıştır. Ancak bu Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin daha da güçlendiği bir yıl haline gelmiştir. Şehit Mazlumlar, Şehit Bazlar, Şehit Simkolar, Şehit Çiçekler, Şehit Rüstemler ve Şehît Alişerler özgürlük mücadelesinin zafere olan başarılı yürüyüşünün garanti sözü olmuşlardır.

Başta Önderliğimiz üzerinde yürütülen ağırlaştırılmış tecrit, gerilla karşısında gerçekleşen kimyasal silahlı saldırılar, halkımıza ve onun kurumlarına karşı başlatılan operasyonlar yeni soykırım konseptinin çaresizliğinin bir sonucu olarak pervasızlaşmıştır. En son Roboski katliamı ile gerçek yüzünü ortaya koymuştur.

Bu saldırılara karşı HPG olarak daha güçlü ve kararlı gerilla mücadelesini yükseltme kararlılığını 2011 yılından büyük dersler çıkararak 2012 yılını karşılayacağımız kesinleşmiştir. 2012 mücadele yılımız Devrimci Halk savaşının zirvede gerçekleşeceği bir yıl olarak Özgür bir Önderliği ve Özgür Kürdistan’ı yaratma mücadelesi yoğunluğunda ve kararlığında olacaktır.”

Açıklamanın devamında 2011 yılı savaş bilançosuna yer verildi. Buna göre 2011 yılı savaş bilançosu şöyle:

-Türk ordusu 236 operasyon, 68 kobra, 126 hava ve 250 havan ve obüs saldırısı düzenledi.

-Gerilla güçleri 167 eylem gerçekleştirdi

Türk ordusu ile gerilla güçleri arasında 45 temas sağlandı.

-Çıkan çatışmalarda 505 ‘düşman gücü’ öldürüldü, 165 gerilla yaşamını yitirdi.

-Yıl boyunca 55 öğretmen, Türk devleti ile çalışan, asker ve polis gerillalar tarafından esir alınırken, 22 gerilla esir düştü.

-Gerillalar tarafından düzenlenen eylemler ile çıkan çatışmalarda 58 askeri araç imha edildi, 45 teçhizatta el konuldu.

-Türk ordusunun düzenlediği saldırılar sonucu 43 orman yangını meydana geldi.

HPG Anakarargah Komutanlığı, Türk ordusunun düzenlediği saldırılarda onlarca kez köylülerin bağ ve bahçelerinin zarar gördüğü belirtilirken, “50’tan fazla sivil halkımız hunharca katledilmiş, onlarcası yaralanmıştır” dedi.

Ayrıca, yayınladıkları bilançoda son günlerde kış koşullarından kaynaklı netleştiremedikleri Bingöl ve Cudi alanlarındaki gerilla kayıpları ile esir düşenlerin dahil olmadığını HPG Anakarargah Komutanlığı, netleştiğinde halk ve kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: