1 Ocak 2012 Pazar

Kürt Sistemi ve Kürt soykırımı

 Dikkat ediniz, bu 35 masum, 35 gerilla olsaydı, başta Hüseyin Çelik, AKP, CHP ve Türkiye zil takıp oynayacaktı anlamı çıkıyor. Uçaklarımız bir yanlışlık yapmış, gerilla öldürecekken sivil öldürmüş. Kazan Vadisi, Cehennem vadisi ve son olarak Robiski sırtlarında 35 Kürt katlediliyor.
 
            28 Aralık günü Türk hava saldırısında 35 Kürt katledildi. Sistem zıvanadan çıkmış. Gözlerini kan bürümüş. Öldürdükçe, Yunan mitolojisindeki „Moloch" benzeri doyumsuz tarzda insan kanı döküyor. Bu sistemin insanlıkla alakası kalmamıştır. Basın bu Molloch sistemini savunuyor. Türk halkı, sessiz. Sessiz durduğuna göre, Kürdün ölümüne seviniyor. Her gün Kürt öldürülürken, okullarda „Türk dünyaya bedeldir!" söyleniyor. Türk partileri BDP'ye karşı birlik içindeler. Kısacası Kürtler soykırım cenderesine alınmış durumdalar.

            Bir değil, onlarla Kürt öldürülüyor. Hemen her gün ölüm haberleri coğrafyamızın acısını haykırırken ve son olarak çoğu çocuk 35 Kürt katledilirken, Kürt Hüseyin Çelik, bu olayı Kollateral zarar görüyor. Yani sınırı aşan hata görüyor. Teröristler vurulmak istenirken, siviller vurulmuş. Fazla üzerinde durmaya ne gerek var, topu topu yan hata görünüz, diyor.

            Dikkat ediniz, bu 35 masum, 35 gerilla olsaydı, başta Hüseyin Çelik, AKP, CHP ve Türkiye zil takıp oynayacaktı anlamı çıkıyor. Uçaklarımız bir yanlışlık yapmış, gerilla öldürecekken sivil öldürmüş. Kazan Vadisi, Cehennem vadisi ve son olarak Robiski sırtlarında 35 Kürt katlediliyor. Bu son öldürdükleri, halkının hakları için sınır ötesine gidenler değil, ailesinin karnını doyurmak isteyenlerdi. Ama hayatını ortaya koyarak, Kürt halkının haklarını savunan dağdaki gençler öldürülebilir, diyor Hüseyin Çelik. Burada bir hata yaptık, onları öldürecekken, bunları öldürdük. Hüseyin Çelik sistemin celladı olduğunu gizlemiyor. 35 gerilla öldürselerdi, „35 terörist öldürdük" diye karnını ovuştururdu.

            Türk ırkçı sistemi öldürüyor. Kendisini ödünsüz özgür Kürt göreni öldürüyor. PKK'yi „terörist" diye katlediyor. KCK ve BDP'yi „terörist örgüte yardım veren deyip zindana dolduruyor. Sonunda kendi Kürtlerine, Hüseyin Çelik, Mehmet Metinerlere ise, TRT 6 açıp eğlenmelerini sağlıyor. Kendi Kürdüne ödül verirken, özgür Kürde bomba yağdırıyor. Kürt nüfusun kahir ekseriyeti PKK'lileştiğine göre, kanlı Türk sistemi yeni bir Dersim soykırımı düşünüyor demektir. Kadın kız, çocuk yaşlı demeden fareler gibi zehirlemek, Robiski gibi dar alana sıkıştırıp bombalamak amacında oldukları görünüyor. Fetullah Gülen, Allahım bunların soyunu kes, derken dinleyenlerinin nasıl amin çektiğini duyunca şaşırmak yanılgıdır. AKP, Kürt soykırımı planını uyguluyor. Kemal Atatürk'ten günümüze sürekliliğini sürdürüp gelen Kürt soykırımına AKP devlet sistemi, tam konzentre olmuş, Kürdü insanlık haritasından silmeye baş koymuş görünüyor.

İyi bilinmelidir ki, büyük halklar soykırımlardan güçlenerek çıkarlar. Osmanlı pek çok halkı yok etmek istedi beceremedi. Yahudi halkı büyük soykırım Shoah'tan güçlü bir devlet olarak doğdu. Balkanlarda her halk devletleşirken, Kürdistan halkına bu hakkı tanımamak, başta Kürdün ayıbı görülmelidir. Özgür ve özerk Kürtlerin de saflarını sıklaştırmaları halinde, çocuklarımıza şanlı ve şerefli bir Kürdistan bırakabiliriz. Kürtler büyük bir halktır. Şimdi dargınlıkları, farklı görüşleri öne çıkarmak, Türk sistemine yardımcı olur. Önemli olan Kürt halkının kendisini yöneteceği mutlu ve müreffeh bir Kürdistan inşası için verilen çabadır. Her Kürt, özgür demokratik Kürdistan için ayağa kalkmalıdır. Elinden ne geliyorsa maddi manevi onu yapabilmelidir. İster PKK karşıtı veya yandaşı olsun, Kürt soykırımını gündemde tutan AKP'li Türk devletine karşı birlik, bugün hayata geçmezse, ne zaman olacak? Kürdün bundan başka şansı yoktur. Bu halkın bir bireyi olmanın gereğini yerine getirmek insani ve demokratik duruştur. Kürtten bu duruş beklenir.

Haydar Işık
Yönetim Kurulu adına
DERSIM – Gesellschaft für Wiederaufbau e.V.
Komela newe Virastena Dersim
Komela ji nû  avakirina Dersim
Dersimi yeniden inşa cemiyeti
Mainzer Str.50, 65479 Raunheim
Tel.: 0179 2952392

Hiç yorum yok: