21 Ekim 2012 Pazar

Diyarbakır Emniyetinin Fişlemeci Polisleri








Roj Hack grubunun Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün hacklenmesi sonucunda ele geçirerek lekolin.org’a gönderdiği belgeler içerisindeki 30 polis resminin, fişlemeci polislere ait olduğu ortaya çıktı.

FİŞLEMELER AKP ERGENEKON’UN ÇALIŞMASI


Lekolin.org olarak daha önceki öğrenci fişlemeleriyle ilgili haberlerimizde Roj Hack’in bize gönderdiği belgelerde on binlerce öğrenciyi kapsayan sistematik fişlemeyi gerçekleştiren polislerin fotoğraflarının elimizde olduğunu ve yayınlayacağımızı belirtmiştik. Roj Hack’in ele geçirdiği belgeler içerisinde fotoğrafları yer alan ve Diyarbakır’daki AKP Ergenekon’u çalışmaları çerçevesinde faaliyet yürüten birçok polis bulunmaktadır. Bu polisler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı özellikle TEM ve istihbarat şubelerinde yer almakta ve halk arasında da gerçek isimleri dışındaki hacı, hoca… gibi takma isimler kullanmaktadırlar. Bu 30 polis merkezi ve Türk başbakanı Tayip Erdoğan’a kadar uzanan hiyerarşik bir işleyişe bağlı olarak yeni şartlara uyarlanmış ve bir Polis JİTEM’i olarak çalışmaktadır.

POLİS’İN ÖĞRENCİ GİZLİ TANIĞI 

Emniyetin belgeleri içerisinde Diyarbakır’daki Polis JİTEM’ine bağlı polislerin fişlediği öğrenciler içerisinde çeşitli yöntemler kullanılarak gizli tanık olarak kullanılan bir öğrenci de var. Belgelerde ismi geçen fişlenmiş öğrencinin Urfa’nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı ve 2005 Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi girişli Mehmet Kaya isimli öğrenci olduğu belgelerde de apaçık olarak görülüyor. Mehmet Kaya isimli öğrencinin fişleme belgesinde açıkça AKP’nin siyasi soykırım operasyonları çerçevesinde gözaltına alınıp tutuklanan öğrenci davalarında ve iddia edilen YDG-DYGM(DTP-BDP Gençlik Kolları) eylemlerinde gizli tanık olarak kullanıldığı kaydı geçiyor. Ayrıca gizli tanık olarak kullanılan öğrencinin fişleme belgesinde 2008’de BDP mitinglerine ve 2009’daki sınıf boşaltma eylemlerine katıldığı yazıyor.

FİŞLEMELERDE KÜRT HALK ÖNDERİNE HAKARET

Fişlemeci AKP’nin Yeşil Ergenekon polisleri belgelere içerisinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik hakaret ve küfürlerinde yer aldığı kayıtlara geçmiş. Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümüne 2009 yılında kayıt yaptıran Diyarbakır Hazro Nüfusuna kayıtlı Şefika Yürümeyen adlı öğrencinin fişlendiği belgede Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve işkence koşullarını protesto gösterisine katıldığı için fişleme belgesine ‘İt Başı Abdullah Öcalan’ın sözde cezaevi koşullarını protesto etme’ eylemine katıldı kaydı geçerek Kürt Halkının ulusal değerlerine ne denli ahlaksızca yaklaştıklarını da ortaya koyuyor. Ayrıca bu öğrencinin fişleme belgesinde 2009’da YÖK’ü protesto ve sınıf boşaltma eylemlerine katıldığı ve gözaltına alındığı kaydı da yer alıyor.

TOPRAK VE EYİGÜN’ÜN YALANLARININ BELGELİ DEŞİFRASYONU

Lekolin.org sitesi olarak Diyarbakır’daki skandal fişlemeleri gündeme taşıdıktan sonra ciddi yankılar yarattı. BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan öğrenci fişlemelerini Türk İçişleri bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi vererek meclis gündemine taşıdı. Fişlemeler ile ilgili Türkiye’deki Akşam gazetesine konuşan AKP’nin Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada ‘devlet geleneğinde fişlemelerin olmadığını ‘ ileri sürmüştü. Yine konuyla ilgili aynı gazeteye konuşan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün Emniyetin öğrencilerle ilgili bilgi talebinin olmadığını iddia ederek herhangi bir bilgiyi emniyet yetkililerine vermediğini öne sürmüştü.  Roj Hack’in belgeleri içerisinde bazı öğrenci fişleme belgelerinde Diyarbakır Emniyetinin öğrencilerle ilgili rektörlükten resmi bir şekilde bilgi istediği kaydı var. Ayrıca belgelerde AKP’nin iktidara geçmesinden birkaç ay sonra öğrenci fişlemelerinin yapıldığı 2003’te Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi girişli Bünyamin Yılmaz adlı öğrenci olduğu fişleme belgelerinde görülüyor. Bu orijinal belgeler Toprak ve Eyigün’ün yalanlarını somut bir biçimde deşifre ediyor.  Öte yandan Öğrenci fişlemelerinin tamamını Excel halinde en kısa zamanda yayınlayacağız. 

Lekolin.org Haber Merkezi

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com - www.lekolin.org - www.lekolin.net – www.lekolin.info


Hiç yorum yok: