9 Eylül 2012 Pazar

HPG: Katolarda 33 Asker Öldürüldü


HPG, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Kato Marinos alanında gerçekleştirdiği ‘devrimci harekat’ın 3 günlük savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre 5-6-7 Eylül tarihlerinde yaşanan yoğun çatışmalarda 33 asker öldürüldü. Çatışmalarda 7 gerillanın da yaşamını yitirdiği bildirildi.
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Marinos alanında Türk ordusu ile gerilla güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar hakkında açıklamada bulundu. Türk ordusunun alana yönelik yürüttüğü operasyona karşı gerilla güçlerinin devrimci operasyon düzenlediğini bildiren HPG-BİM- 3 günlük devrimci operasyonda toplam 33 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ve çevresinde gerillaların 2 Eylül günü başlattığı ‘Şehit Adil ve Şehit Nuda Devrimci Harekatı’ ardından ‘işgalci TC ordusu’ tarafından Kato alanına yönelik bir operasyon başlatıldığı bilgisini daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını kaydeden HPG-BİM, son 3 günde yaşanan çatışmalarla ilgili şunları kaydetti:

“5-6 ve 7 Eylül günlerinde Kato Marinos alanının değişik bölgelerinde operasyona çıkan işgalci TC ordusu askerleriyle gerillalarımız arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. 5 Eylül günü sabah saatlerinde Kato Marinos’a çıkmak isteyen düşman güçleriyle gerillalarımız arasında çatışma çıkmış, çatışma sonucunda 5 düşman askeri öldürülmüş ve bu alandaki düşmanın ilerleme teşebbüsü durdurulmuştur.

6 Eylül günü saat 15.00 sularında Deriye Şehit Alişer alanına doğru ilerleyen bir düşman birliği gerillalarımız tarafından pusuya düşürülmüştür. Burada yaşanan şiddetli çatışma sonucunda 10 düşman askeri öldürülmüştür.


VURULAN SKORSKY İNİŞ YAPARKEN ALEV ALDI


İşgalci TC ordusu bu alanda yaşadığı kayıplar ardından kobra ve savaş uçaklarıyla müdahalede bulunmuş ve alanı bombalamıştır. Bombardıman eşliğinde Deriye Zêr alanına indirme yapmak isteyen skorsky helikopterler gerillalarımız tarafından ateş altına alınarak etkili bir şekilde vurulmuştur. İsabet aldıktan sonra indirme yapamayarak alandan uzaklaşan 1 skorsky helikopter Beytüşşebap tugayına zorunlu iniş yaptığı esnada alev almıştır.

ÖNCÜ BİRLİK VURULDU: 13 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon girişimini devam ettirmeye çalışan işgalci TC ordusu, 7 Eylül sabahı 06.30 sularında Deriye Şehit Alişer ve Deriye Zêr alanını savaş uçaklarıyla bombalamıştır. Bombardıman ardından alana ulaşmaya çalışan 1 düşman birliğine yönelik gerillalarımız tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 düşman askeri öldürülmüştür. Laleşin zozanlarında konumlanmaya çalışan 15 kişilik öncü birliği gerillalarımız tarafından hedeflenerek saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırı sonucunda bu birlikte yer alan 13 düşman askeri öldürülmüş, 2 düşman askeri de yaralanmıştır.”

Açıklamanın devamında, alanda yoğun bombardıman düzenleyen Türk ordusunun ölü ve yaralılarını 5 kez skorsky helikopterlerle uzaklaştırdığını bildiren HPG-BİM, “Düşmanın Kato dağına yönelik düzenlemek istediği operasyon ilerleme sağlayamamış, düşman güçleri gerillalarımızın ezici ve etkili vuruşları sonucunda Katolara giremeden geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Hala yer yer çatışmalar devam etmektedir” dedi.

7 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

HPG-BİM, yaşanan 3 günlük çatışmalarda 7 gerillanın yaşamını yitirdiği bilgisini de vererek, yaşamını yitiren söz konusu gerillaların kimlik bilgilerinin daha sonra halk ve kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

BEYTÜŞŞEBAP’A İKİNCİ BASKIN

HPG-BİM, gerillalar tarafından Beytüşşebap’ta dün akşam devlet kurumlarına yönelik düzenlenen ikinci bir baskın hakkında da bilgi verdi. Devrimci harekat kapsamında Beytüşşebap ilçe merkezindeki eylemlerine devam eden gerillaların 7 Eylül günü saat 20.30 sularında jandarma binasını hedef aldığını kaydeden HPG-BİM, “Tüm hedeflerin etkili bir şekilde vurulduğu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.

YOL KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Gerillaların aynı gün harekat kapsamında 17.00-18.00 saatleri arasında Beytüşşebap-Şırnak yolu üzerinde bir kontrol gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, yaklaşık 40 araç durdurarak kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillaların halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunduğu aktarıldı. 


ANF

Hiç yorum yok: