9 Eylül 2012 Pazar

Hatay’da ‘Silahlı’ İngiliz Ambulansları

Ali Barış KURT / Hatay

Hatay’ın Batılı güçlerin Suriye’ye işgal karargahı haline getirildiği her gün biraz daha netleşiyor. El Kaide millitanlarından sonra yeni fotoğraflar ve iddialar ortaya çıkıyor. Son fotoğraf ise Hatay’da dolaşan İngiltere plakalı ambulanslar. Görgü tanıkları ambulansların Suriye’ye silah taşıdığını belirtiyor.
 
‘Silahlı’ İngiliz ambulansları dolaşıyor!

AKP hükümetinin Kürtlerin statü kazanmaması için işgale dönük Suriye planları, Hatay üzerinden sürmeye devam ediyor. Ortaya çıkan kimi fotoğraflar ve iddialar bunu net olarak açıklıyor.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, geçtiğimiz günlerde kentte yaşananlarla ilgili kimi iddiaları yanıtlamak için bir basın toplantısı düzenlemişti. Bu toplantıda, Hatay’da ambulanslar aracılığıyla Suriye’ye silah ve çeşitli mühimmat taşınması hususu da vardı ve Lekesiz için bu, gerçeği işaret etmiyordu:


“Ülkemize yaralı olarak gelen Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarını sağlık merkezlerine taşıyan ambulanslar; 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Sistemine bağlı olarak çalışmakta, iddia edildiği gibi ambulansların Suriye topraklarına girerek hasta alması, mühimmat, teçhizat ve silah taşıması da hukuken ve fiilen mümkün değildir. Ambulanslarımızda müdahale için gerekli standart tıbbi donanım ve malzeme dışında hiçbir şey taşınmamaktadır. Bu ambulanslar, uydudan GPS sistemiyle (Araç Takip Sistemi) izlenmektedir. Araç Takip Sistemi üzerinde yapılan inceleme neticesinde herhangi bir sınır ihlalinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu iddia büyük bir özveri içerisinde görevini yapan sağlık görevlilerimize karşı büyük bir haksızlıktır.”


Ambulansta silahlı adamlar


Ancak Hatay Valisi bu iddiaları yalanlasa da, bir basın toplantısı daha düzenlemesini gerektirecek, kendisini yalanlayan bir fotoğraf daha açığa çıktı. Hatay’da sadece Türkiye’ye bağlı ambulansların faaliyet göstermediği, bu fotoğraftan anlaşılıyor. Zira, şehir merkezine oldukça yakın Hatay Yeni Sanayi Sitesi’nde, İngiltere plakalı iki ambulans görüntülendi. Görgü tanıkları, İngiltere’ye ait bu ambulanslarla Türkiye toprakları üzerinden Suriye’ye silah taşındığını ileri sürüyor. Bazı görgü tanıkları, ambulansların içerisinde silahlı kişileri gördüklerini belirtiyor. ANF olarak görüştüğümüz Hataylı yurttaşlar, kentte son zamanlarda, deyim yerindeyse ambulans kıtlığı olduğunu anlatıyorlar. Şimdiye kadar yeterli olan ambulansların, hangi amaçlarla meşgul olduğunu merak ediyorlar.


Özgür Gündem

Hiç yorum yok: