5 Ocak 2012 Perşembe

Yunanistan Türkiye'den 47 Milyon Euro Tazminat İsteyecek!

Haber Merkezi - Türkiye’nin eski başbakanlarından Mesut Yılmaz’ın orman yangınlarının misilleme olarak yapıldığı yönündeki açıklaması ardından harekete geçen Yunanistan’ın Türiye’den 47 milyon euro tazminat istemeye hazırlandığı ifade ediliyor.

Milliyet gazetesine göre Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Pendeli Belediyesi Türkiye’den 46 milyon 587 bin 500 euro tazminat istemeye karar verdi.

Ülkenin batısındaki Ilia bölgesi ve Zaharo Belediyesi geçen hafta Türkiye’ye karşı suç duyurusunda bulunacağını açıklarken, Rodos Adası Belediyesi'nin de önümüzdeki günlerde benzer şekilde Türkiye’ye karşı yasal atak başlatacağı ifade edildi.

Zaharo Belediyesi Mora Yarımadası’nda bulunuyor. 2007 yılında meydana gelen yangında, Zaharo bölgesinde 36 kişi hayatını kaybetmişti.

Mesut Yılmaz, Aralık ayında Birgün gazetesine verdiği demecinde, Susurluk raporuna ilişkin olarak, "Devlet sırrı dışındaki tüm bilgiler raporda var. Devlet sırrı olanlar Azerbaycan’da darbe girişimi, Yunanistan’a orman misillemesi gibi konular" ifadelerini kullanmış ancak daha sonra yanlış anlaşıldığını söylemişti. Yılmaz, "Yunanistan'daki değil Türkiye'deki yangınları kastettiğini" söylemişti.

Ancak 2005 yılında Doğan Yayıncılık tarafından yayınlanan “Şu Benim Gazetecilik. Yaşadıklarım" isimli kitabının “Kahraman” başlığı altındaki bölümde Emin Çölaşan, Yunanistan’daki yangınlara ilişkin çarpıcı bilgiler veriyordu. Türkmen kökenli “Sabah Ketene” kodlu bir MİT ajanın PKK ile mücadele adı altında yaptığı kirli işleri överek anlatan Çölaşan, Güney Kürdistan’ın Hewler kentindeki bir bombalamayı da bu ekibin yaptığını yazıyordu.

2006 yılında Kerkük’te öldürüldüğü iddia edilen ‘Sabah Ketene’ Yunanistan’daki yangınların nasıl çıkarıldığını şöyle anlatıyordu:

“Malzemeleri ayrıca gönderip o ülkeye geçtik. Onların turistik yörelerinde birkaç bomba patlattık, oraları da derhal boşaldı. Onların başkentinde, metronun önünde bir patlama oldu ve halk paniğe kapıldı. Sonra dikkat ettiyseniz, o ülkede de çok büyük orman yangınları çıktı. Güzelim ormanlarına yazık oldu. Ama bizi sabote eden yakınımızdaki ülke pabucun pahalı olduğunu ve ne ekerse onu biçeceğini görmüş oldu.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: