5 Ocak 2012 Perşembe

'Hassas' Ordudan Yeni Katliam Tehditleri: ''PKK’yi Sileceğiz! ''

Genelkurmay Başkanı Kimyasal Necdet
Ankara - Gerillaya karşı kullandığı kimyasal silahlar nedeniyle “Kimyasal Necdet” lakabını alan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, AKP hükümetinin Kürtlere karşı devreye koyduğu topyekün savaş konseptinin ‘alan hakimiyeti/kontrolü’ konsepti olduğunu belirterek bunda başarılı olduklarını ileri sürdü. Erdoğan’ın 35 kişinin katledilmesi ardından “hassasiyeti nedeniyle kutladığı” Özel, KCK adı altında yapılan operasyonları savunarak, sınır ötesi harekatların da devam edeceğini belirtti ve hızını alamadı: “PKK’nin adını gündemden sileceğiz” !!! dedi

28 Aralık’ta Roboski’de 19’u çocuk 35 sivilin katledilmesi ardından Türk Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milliyet gazetesinden Fikret Bilay’a konuştu.

ALAN HAKİMİYETİ KONSEPTİ

Özel, ‘PKK ile mücadele’ adı altında uygulanan yeni konsepte ilişkin soruya, “TSK’nin ‘teröristle’ mücadelede uyguladığı konsept alan hakimiyet/kontrol konseptidir” dedi. Özel, konseptin esasını ise, “yurtiçinde bölücü terör örgütü mensuplarını arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, sınır ötesinde Irak kuzeyinde yerleşmiş olan örgüt mensuplarına sınır ötesi kara ve hava harekâtı yaparak etkisiz kılmak ve sınır güvenliğini sağlamaktır” olarak tanımladı.

Gerillalara karşı hayatları pahasına ‘insancıl !’ davranarak ‘demokratik bir duruş !’ sergiledikleri ileri süren Necdet Özel, ‘PKK’nin adını gündemden sileceğiz”!!! gibi hamasi iddialarda bulunmaktan geri durmadı.

HPG Anakarargah Komutanlığı’nın 2011 yılı savaş bilançosunda bildirdiği, yıl boyu yaşanan çatışmalarda 165 gerillanın yaşamını yitirdiği bilgilerini doğrulayan, ancak bunun ''6 aylık sürecin sonuçları'' olarak lanse eden Özel, sınır ötesi hava saldırılarında ise ''325'' gerillanın hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Buna karşın Özel, kendi kayıpları konusunda tek bir söz etmemesi dikkat çekti. HPG Anakarargah Komutanlığı, 2011 yılında yaşanan çatışma ve gerilla eylemlerinde 505 asker-polisin öldürüldüğünü açıklamıştı.

KCK OPERASYONLARI

KCK ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, KCK’nin “bölgedeki devlet otoritesine alternatif yapılanma” olarak ortaya çıktığını, halk üzerinde baskı kurduğunu söyleyen Necdet Özel, “Devletimizin bekasının sağlanması, yasaların hâkim kılınması ve halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için KCK’nın yargı önüne çıkarılmasının hayati önemi haiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

PKK’nin son dönemde yeni bir eylemsizlik dönemine girdiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten Özel, aksine PKK’nin bu kış mevsiminde “savaş kışı” ilan ettiğini savundu.

OSLO GÖRÜŞMELERİ İLE İLGİLERİ YOKMUŞ!

Kamuoyunda ‘Oslo Görüşmeleri’ olarak bilinen PKK ile Türk Devleti arasında yapılan görüşmelerle ilgili bir soruya Özel, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin böyle bir süreçle yakından uzaktan ilgisi yoktur, olamaz" diyerek, vazifelerinin hükümetin direktifleri doğrultusunda mücadele etmek olduğunu söyledi. PKK ile mücadelede güvenlik boyutu dışındaki faaliyetlerin hükümetlerinin yetkisinde olduğunu ifade eden Özel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sağlamak için yüzlerce yıllık devlet geleneği ve ortak akıl neyi gerektiriyorsa, onun yapılması gerektiği düşüncesindeyim” dedi.

PKK ile mücadelede ABD’nin istihbarat paylaşımının sınır ötesi ile sınırlı olduğunu ileri süren Necdet Özel Irak ve Federal Kürdistan Bölgesi’nden destek görmediklerin söyledi. Özel, ABD'nin Irak'tan çekilmesi sonrasında yaşanacak gelişmelere ilişkin bir soruya, 17 Ekim'de tezkerenin TBMM'den çıktığını ve bunun ardından yoğun bir şekilde Kürdistan Federal Bölgesi'ne yönelik hava harekatının yapıldığını belirterek, "Bundan sonra da hükümetimizin bize verdiği yetki çerçevesinde, siyasi ve askeri koşullar dikkate alınarak, gerektiğinde hava destekli sınır ötesi kara harekâtı icra edilebilecektir. Her türlü planlamamız yapılmıştır, hazırız. Bölgeye ilişkin her türlü planlamamız yapılmıştır" dedi.

KÜRTÇE EĞİTİMİ UYGUN GÖRMÜYORMUŞ!

Necdet Özel, Kürtçe eğitim ve kamuda resmi dil olarak kullanılmasına ilişkin talepleri uygun görmediğini söyledi. Devletin resmi dilinin Türkçe olduğunu belirten Özel, "Bu kapsamda Türkçe, bu topraklarda yaşayan herkes için ortak bir paydadır. Eğitimde ve kamusal alanda farklı dillerin kullanılmasının toplumda ayrışma yaratacağını ve bu nedenle başka bir dilin eğitimde ve kamuda kullanılmasını uygun bulmuyorum" şeklinde konuştu.

ABD PREDATORLARI

ABD’nin Irak’tan 4 Predatör insansız hava aracının Türkiye’ye kaydırarak İncirlik’te konuşlandırdığını doğrulayan Özel, söz konusu insansız hava araçlarının görev yaptığını, başka bir üsse nakledilmeleriyle ilgili herhangi bir planın da olmadığını söyledi.

SIRRI SAKIK'I HEDEF GÖSTERDİ

Sırrı Sakık'ın TBMM'de TSK'ya ilişkin yaptığı konuşmanın "yakışıksız" olduğunu savunan Özel, "Bu milletvekilinin, demokrasinin kendisine sağladığı yetkinin arkasına sığınarak, başarılı operasyonların devam ettiği bir ortamda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak, gerginlik ve husumet yaratmak amacıyla kullanması ibretle izlenmiştir. TSK, siyasi kişi ve kurumlarla polemiğe girmemeyi prensip edinmiş, TBMM'deki bir konuşmacıya da gerekli cevabın TBMM içinde verilmesinin gerektiğine inandığından herhangi bir açıklama yapmamıştır" dedi.

DERSİM BELGELERİ

Özel, Dersim katliamına ilişkin arşivlerle ilgili bir soruya ise, "Genelkurmay Başkanlığı arşiv hizmeti, Bakanlar Kurulu'nun 31 Ocak 2002 tarihli kararı ve mevcut mevzuata göre yürütülmektedir. Dersim olayları ile ilgili belgelerin bugüne kadar tasnifi yapılmamıştır. Ancak söz konusu belgelerin tasnifi çalışmasına bir ay önce başlanmış olup tamamlandığında araştırmacıların hizmetine sunulabilecektir" yanıtını verdi. Özel, ayrıca anayasa ile ilgili konuları takip ettiklerini ve görüş bildireceklerini söyledi.

Necdet Özel, Roboski Katliamına ilişkin soruları ise “gizlilik kararı” gerekçesiyle yanıtsız bıraktı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: