9 Kasım 2012 Cuma

Açlık Grevindeki Tutsaklar: Bilinç Kaybı Yaşasak da Müdahale Edilmesin

Cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevlerinde 58 gün geride kalırken tutsaklar cezavi idarelerine “bilinç kaybı yaşasak da müdahale edilmesin” şeklinde dilekçelerini sunmaya başladı.

PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının sağlanması ile anadil önündeki engellerin kaldırılması için başlatılan açlık grevi 59'uncu gününde devam ediyor. Özellikle 12 Eylül gününden bu yana 7 cezaevinde açlık grevi başlatan 64 tutsağın durumunun her geçen saat kötüye gittiği bildirilirken, tutsakların cezaevi idarelerine "bilinç kaybı yaşasalar dahi tıbbi müdahale edilmemesi" yönündeki dilekçeleri verdiği bildirildi. Tutsakların bilinç kaybı durumunda müdahale edilmemesi ve iradelerine saygı duyulmasını talep eden dilekçelerini cezaevi idareleri aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na göndermeye başladığı belirtildi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Derneği Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Zübeyde Teker, konu ile ilgili DİHA'ya konuştu. Teker, 12 Eylül günü 7 cezaevinde 63 siyasi, 1 adli tutsağın katılımıyla başlayan açlık grevinin 59'uncu gününü geride bıraktığını belirtti. Açlık grevlerinin 5 Kasım tarihine kadar 66 cezaevinde 708 tutsak tarafından sürdürüldüğünü bu tarihten sonra 72 cezaevinde 10 bin tutsağın açlık grevine dahil olduğunu hatırlatan Teker, "Başta 708 arkadaşımız olmak üzere şu an tüm cezaevlerinde, arkadaşlarımız bilinç kaybı durumunda müdahale edilmemesi ve iradelerine saygı duyulmasını talep eden dilekçelerini Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere cezaevleri idarelerine vermeye başladılar" dedi.


ANF

Hiç yorum yok: