9 Kasım 2012 Cuma

HPG: Sınırötesi Kara Operasyonu Olmadı

HPG, Türk medyasında geçen ‘sınır ötesi kara operasyonu’ haberlerini yalanladı. "Bu tür haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur" diyen HPG, psikolojik savaş amaçlı haberlerin, Kandil’de Türk savaş uçaklarınca gerçekleşen ve 2 sivilin yaşamını yitirdiği katliamı gizlemeye dönük olduğuna dikkat çekti.

HPG Anakarargah Komutanlığı, Türk medyasında geçen ‘bordo bereliler sınır ötesinde operasyon yaptı’ şeklindeki haberleri yalanladı. Yapılan yazılı açıklamada, psikolojik savaş amacı güden haberlerin, Kandil’de 7 Kasım günü Türk savaş uçaklarınca gerçekleştirilen hava saldırısında 2 sivilin katledilmesini gizlemeye dönük olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik sınır ötesi bir kara operasyonu düzenlediği yönlü haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. İşgalci TC ordusu, elinde kalan tek savaş gücü olarak sıkça başvurduğu ve ağırlığı sivil yerleşim yerlerine yönelik düzenlenen uçak bombardımanları dışında hiçbir sınır ötesi operasyon gerçekleştirmemiştir.

Bir psikolojik savaş amacı güden ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu yönlü propagandalar Kandil’de savaş uçakları tarafından yapılan katliamı gizlemeye yönelik bir girişimdir.”


ANF

Hiç yorum yok: