9 Kasım 2012 Cuma

HDK Partisini İlan Ediyor


HDK'nin 2. Kongresi bu hafta sonu Ankara'da toplanacak. Siyasi ve örgütsel çalışmalarını ele alarak Genel Meclisi'ni seçecek olan HDK, kurduğu Halkların Demokratik Partisi'ni de resmen ilan edecek.

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK), 2. Genel Kongresi'ni 10-11 Kasım günlerinde Ankara'da toplayacak. Kocatepe Kültür Merkezi'nde toplanacak kongrede, HDK'nin siyasi ve örgütsel çalışmaları değerlendirilecek ve Genel Meclis seçimi yapılacak. Kısa bir süre önce başvurusu yapılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) de resmen ilan edilecek.

Kongrenin ilk gününde açılış konuşmalarını HDK adına iki milletvekili yapacak. Hemen ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin eşbaskanları Fatma Gök ve Yavuz Önen söz alarak parti hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Konuk konuşmacıların ardından siyasal çalışma raporu sunularak üzerinde tartışmalar yapılacak ve bu çerçevede sunulacak önergeler görüşülecek.

Kongre'nin 2. gününde, HDK Örgütlenme Komisyonu'nun sunacağı rapor ele alınacak. Rapor üzerinde yapılacak tartışma ve önergelerden sonra Genel Meclis Seçimi yapılacak. Genel Meclis'e, 121 asil, 30 yedek üye seçilecek.

Kongreye, 800'ü askın delegenin katılması bekleniyor. Kongre öncesinde, bölge, il ve ilçe yürütmeleri oluşturuldu.

PARTİ RESMEN İLAN EDİLECEK

Ekim ayında İçişleri Bakanlığı’na başvurusu yapılan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluşu da kongrede ilan edilecek. Seçim partisi olarak kurulan HDP için geçtiğimiz Mayıs ayında toplanan 1. Olağan Genel Kurul'da şu karar alınmıştı: "Yerel seçimler öncesinde, kongre niteliğini ortadan kaldırmayacak, aksine daha da güçlendirecek bir çalışma sürdürürken, kongre bünyesinde yerel seçimlere, Cumhurbaşkanlığı seçimine ve genel seçimlere müdahale edecek bir partinin kurulması, Kongre dışında kalan güçleri de mücadele ortaklığına ve seçim ittifakına çekilmesi adımlarını atmalıdır. Partinin kurulması süreci bir takvime bağlanmalıdır."

Partinin 74 kişilik kurucular kurulunda su isimler yer aldı: Ahmet Telli (Şair), Ali Durmuş (Esnaf), Ali Özkan (Serbest), Alp Altinörs (Çevirmen), Ayça Damgacı (Sinema oyuncusu), Aysel Güzel (Emekli), Ayşe Akıncı (Emekli), Ayşin Hangül Sanverdi (Mali Müşavir), Bircan Yorulmaz (Halkla İlişkiler Uzmanı), Birsen Kaya (Serbest), Celal Ovat (Sendikacı), Cem Kirazoğlu (Dr. Akademisyen), Cihan Büyükdağ, Dicle Öztürk (Araş. Gör.), Ender İmrek (Gazeteci-Yazar), Ercan Kanar (Avukat), Ertuğrul Barka (Kimya Mühendisi), Eylem Pınar (İşçi), Fatma Gök (Prof. Dr.), Ferdane Sibel Erduman, Ferhat Tunç (Müzisyen), Gülfer Akkaya, Günay Kubilay (Eğitimci), Gürsel Şenşafak (iktisat), Hacı Orman (Gazeteci), Hasan Kıyafet (Yazar), Hatice Altınışık (Halkla İlişkiler Uzmanı), Hüseyin Taka (Emekli), İlkin Erman Can (Makina Mühendisi), İrfan Kaygısız (Sendika Uzmanı), İsmail Bulca (Dr.), İsmail Şiriner (Doç. Dr.), İsmet Yalçınkaya (Eğitimci), Kadir Akın (Yazar), Kamer Konca (Serbest), Karabet Paylan (Ticaret), Katina Karanikola, Kemal Aytaç (Avukat), Kuvvet İhsan Lordoğlu (Prof. Dr.), Mehdi Atilla (Serbest), Mehmet Akgül (Avukat), Mehmet Cengiz Güleç (Prof. Dr.), Mehmet Rıza Türkay (Prof. Dr.), Mehmet Saltoglu (Serbest), Mehmet Samil Altan(İktisatçı), Meral Uysal (Prof. Dr.), Metin Boran (Tiyatro Yönetmeni), Mutlu Öztürk (Eğitimci), Müslüm Acar (Jeo. Mühendisi), Nazife Ortakçi (İşçi), Nurhayat Farimaz (Muhtar), Oğuz Uğur Olça (Avukat), Orçun Masatçı (Tiyatro oyuncusu), Ömer Güven (Dr), Önder Çakar (Senarist), Özgür Müftüoglu (Yrd. Doç. Dr.), Remzi Altunpolat, Sedat Yilmaz (Yönetmen), Semra Uzunok (Eğitimci), Serap Hasibe Akpınar, Sevgi Evren (Avukat), Sezai Temelli (Yrd. Doç Dr), Sultan Özcan (Emekli), Şükrü Erbaş (Şair), Tuma Çelik (Gazeteci), Vedat Yıldırım (Müzisyen), Yavuz Önen (Mimar), Yılmaz Demiral (Oyuncu), Yunus Remzi Zoraloğlu (Doç Dr.), Yusuf Çetin (Yönetmen, Oyuncu), Yücel Demirer (Doç Dr.), Zafer Cindoruk (Yazar), Ziya Ulusoy (Gazeteci) ve Züleyha Gülüm (Avukat).


ANF

Hiç yorum yok: