9 Kasım 2012 Cuma

BDP’li Vekiller Açlık Grevine Başlıyor

BDP, 59.gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevine ilişkin yeni eylem planı çıkarırken, BDP’li vekiller de yarın bir basın toplantısı düzenleyerek açlık grevine başlayacak.
59. gününe giren açlık grevleriyle ilgili AKP Hükümeti’nin tutsakların taleplerini görmezden gelen tutumu sürerken, BDP “kaybedilecek tek bir saniyeye bile tahammülümüz olmamalıdır” diyerek yeni bir eylem planı çıkardı. Kitlesel mitinglerle tutsakların taleplerini sahiplenecek olan BDP, 11 Kasım günü tüm illerde cezaevlerine yürüyecek. Aynı akşam ‘hayatları karartmayın’ şiarıyla ışıkları karartma eylemi yapılacak.

BDP’nin örgütlü olduğu tüm merkezlerde düzenlenecek miting, yürüyüş ve diğer demokratik eylemlerin yanısıra BDP’li milletvekilleri de eylemde olacak.

BDP Genel Merkezi, yarın Diyarbakır’da BDP’li milletvekillerinin başlatacağı açlık grevine ilişkin basın toplantısı düzenleyerek kararını açıklayacağını duyurdu.

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak ve BDP’li milletvekilleri yarın saat 11.00’de Diyarbakır’da bulunan DTK binasında milletvekillerinin başlatacağı açlık grevine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı sonrasında BDP grubunda bulunan milletvekillerinin açlık grevine başlaması bekleniyor.

AYNA VE ÜÇER SÜRESİZ DÖNÜŞÜMSÜZ AÇLIK GREVİNDE

Aynı zamanda DTK Koordinasyon üyeleri olan Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve Van Milletvekili Özdal Üçer ise dün süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı. 


ANF

Hiç yorum yok: