9 Kasım 2012 Cuma

Beşir Atalay Tutsakları da BDP'yi de Tehdit Etti

Cezaevlerinde 59.gününe giren açlık grevleriyle ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, açlık grevlerinin “haklı ve pratik bir gerekçesi olmadığını” öne sürdü. Açıktan müdahale edeceklerini söyleyen Atalay açlık grevi yapacaklarını söyleyen BDP’lileri de tehdit etti.

Cezaevlerinde PKK ve PAJK’lı tutsaklar tarafından başlatılan ve on bin Kürt siyasi tutsak tarafından sürdürülen açlık grevlerine ilişkin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da konuştu.

Açlık grevine gerekçe olarak gösterilen talepler üzerinde zaten çalıştıklarını ileri süren Atalay, “açlık grevinin haklı ve pratik bir gerekçesi yok” dedi. Tutsakların taleplerinden olan anadilde eğitim konusunu “iyi niyetli” görmediklerini söyleyen Atalay, hükümetin çalışmalarını kesintiye uğratmak istendiğini iddia etti.

Atalay konuşmasının devamında açlık grevlerine müdahale edeceklerini söyledi.

“Kritik eşiğe gelindiğinde müdahale edilebilir. Ama onun da uluslararası hukuku var. Onları da gözeterek çok dikkatli şekilde takip ediliyor. Zorla götürmek gibi bir şey yok. Hükümet olarak biz konunun bütün boyutlarıyla üzerindeyiz” şeklinde konuştu.
Beşir Atalay, açlık grevine destek amacıyla kendilerinin de açlık grevine girebileceklerini duyuran BDP’lilere de tehdit savurdu. “BDP'liler sakın açlık grevi yapmasınlar. Yanlış yaparlar. Açlık grevi yapıp yürüyen süreçleri tıkayacaklarına diyaloğa, siyasi çalışmalara katkı versinler. Sorunun kökten çözümüne doğru katkı versinler'' dedi.


ANF

Hiç yorum yok: