30 Ekim 2012 Salı

Yalan Fabrikası Erdoğan'dan 'Kuzu Kebap', Akit Gazetesi Tarafından Satışa Sunuldu!!!


Partisinin grup toplantısında konuşan ''Tek Tek''lerin Başbakanı Erdoğan'ın Yeni Akit gazetesinin bugün yayınladığı Temmuz ayında çekilen bir fotoğrafı kanıt göstererek, "BDP'liler kuzu kebabı yiyorlar, cezaevindekilere ölün diyorlar" sözleri yalanlandı. Söz konusu fotoğrafın Mardin'de BDP Grup Toplantısının yapıldığı Temmuz ayının sonunda çekildiğini belirten BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk'ün milletvekillerine Temmuz ayında verdiği yemekte çekilen fotoğraf olduğunu ve açlık grevlerinin 12 Eylül tarihinde başladığına dikkat çekti.

Kürt düşmanlığı ile tescilli cemaatin yandaş medyasında yer alan Yeni Akit gazetesinin bir grup BDP'li Milletvekili ve parti yöneticilerinin Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ahmet Türk'ün evinde verilen yemeğin fotosunu, "Gariban Kürtl açlığa, elik BDP'li kebaba" başlığıyla yayınlaması Başbakan Erdoğan'a malzeme oldu.

Partisinin grup toplantısında bugün konuşan Başbakan Erdoğan, açlık grevi yapanların gerekçelerinin esasının cezaevi koşulları ile bir ilgisinin olmadığını belirterek, "Kızıltepe’de bir BDP milletvekilinin evinde kuzu kebabı yiyorsun, öte yandan cezaevindekilere 'ölün' diyorsun. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Sizi istismar edenlere dikkat edin. Onlar kuzu kebabı yerken içeridekilere ölün diyorlar. Eylem emri verenler kim, hepsi dışarıda olan ve konforlarını tehlikeye atmayan terör baronları. Siyasi partiye bakıyorsunuz hala İmralı’yı Kandil’i işaret ediyor" dedi.

Yeni Akit ve Başbakan'ın 'kuzu kebabı yediler' şeklinde verilen haber ise açlık grevlerinin henüz başlamadığı Temmuz ayının sonunda BDP'lilere verilen yemekte çekilen fotoğraf.

Mardin'de yapılan BDP grup toplantısı sonrasında DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk tarafından Kızıltepe ilçesinde verilen yemeğe BDP'li milletvekilleri ve parti yöneticileri ile basın mensupları katılmış ve o tarihte yayınlanan fotoğraflar Temmuz ayında birçok gazetede yer almıştı.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün partisinin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapmak istediği grup toplantısına izin verilmemesi üzerine cezaevi yakınında gazetecilere yaptığı açıklama sonrasında Başbakan'ın bu sözlerini değerlendirdi. Açıklamayı yalanlayan Demirtaş, söz konusu fotoğrafın, Mardin'de partilerinin yapmış olduğu grup toplantısı sonrasında Temmuz ayında Ahmet Türk'ün daveti üzerine verilen yemekte çekildiğini, açlık grevlerinin ise 12 Eylül tarihinde başladığını söyledi.


ANF

Hiç yorum yok: