30 Ekim 2012 Salı

Tutsaklar: Her Yeri Eylem ve Serhildan Alanına Çevirelim


AMED - Cezaevlerindeki PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 49'uncu gününde büyük bir kararlılık ve moralle devam ettiğini belirterek, "Halkımız açıkça bilmelidir ki, iktidarın yalaka basını ve özel savaşın hizmetinde olan kalemşörlerin eylemimize ilişkin söylemleri hem gerçek dışı hem de ahlak dışıdır. Önderliğimize dil uzatan Başbakanın danışmanı Yalçın Akdoğan gibi soytarılar bilmelidir ki, güneş balçıkla sıvanmaz. Halkımıza çağrımızdır; bu saldırılar iktidarın sıkışmışlığı ve korkusunu yansıtmaktadır. Safları sıklaştıralım. Her yeri eylem ve serhildan alanına çevirelim. Birbirimize sonuna kadar sahiplenelim. Zafer direnen halkımızın olacaktır" çağrısında bulundu.

PKK'li ve PAJK'lı tutsakların PKK Lideri Abdullah Öcalan sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ile Kürtlerin demokratik taleplerinin kabul edilmesi amacıyla başlattığı ve 49'uncu gününe giren süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine ilişkin cezaevlerindeki tüm PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı. Açıklamada, "Süresiz dönüşümsüz açlık grevimiz 49. gününde büyük bir kararlılık ve moralle devam etmektedir" denilerek, şunlar kaydedildi: "Eylemimizin kutsallığı ve arkadaşlarımızın fedaice tutumunu hazmedemeyen iktidarın ve özel savaşın her türlü piyonu, yardakçıları ve hempası, yoğun bir psikolojik savaşla gerçekleri muğlaklaştırmak, çarpıtmak ve kutsal davamıza leke sürmek için harekete geçmiştir. Halkımız açıkça bilmelidir ki, iktidarın yalaka basını ve özel savaşın hizmetinde olan kalemşörlerin eylemimize ilişkin söylemleri hem gerçek dışı hem de ahlak dışıdır. Kürt sorununun barış içinde ve demokratik yöntemlerle, diyalog ve müzakere yoluyla çözümünü istemeyen güç odaklarınca yönlendirilen, harekete geçirilen bu kesimlerin kafa karıştırmak ve haklı eylemimizin etkisini kırmak için her yol ve yönteme başvurmaktan çekinmeyeceklerdir. Ancak biliyoruz ki, halkımız bunları iyi tanımakta ve hiçbir şekilde itibar etmemektedir."
‘SOYTARILAR BİLMELİDİR Kİ..’

"Önderliğimize dil uzatan Başbakanın danışmanı Yalçın Akdoğan gibi soytarılar bilmelidir ki, güneş balçıkla sıvanmaz. Padişaha yaranmak için soytarılık yapanlar bugün, yarın ikbal edinebilirler, ama halkımızın ve tarihin nezdinde hep ahlaksız ve lanetli olarak yad edileceklerdir. Eylemimize yönelik yapılan alçakça karalama ve dezanformasyonlardan biri de kendine 'Kürdüm' diyen İbrahim Güçlü gibilerin mide bulandıran ve ahlaksızlıkta sınır tanımayan tutumlarıdır" diye belirtilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu: "Bu kadar çirkince ve sisteme yaranmak adına bu kadar pervasızca PKK ve Önderliğimize saldırmak, ancak hastalıklı bir kafanın ürünü olabilir. 'Sinek küçüktür, ama mide bulandırır' derler. Bu gibi unsurların yaptığı da bundan farksızdır. Halkımız bunlara hiçbir şekilde itibar etmediği gibi her zaman ve her mekanda lanetleyecek, tükürüğünde boğacaktır."

‘SIRA BEKLEYEN BİNLERCE YOLDAŞIMIZ VAR’

Deniz Kaya, açıklamasında kamuoyuna şu çağrıda bulundu: "Tüm kamuoyu ve halkımız bilmelidir, açlık grevine dahil olmak için kendini dayatan, sıra bekleyen binlerce yoldaşımız vardır. Zindan yapımız fedai bir ruhla ve coşkuyla 4. stratejik aşamayı karşılama ve buna denk bir katılım çabası içindedir. Mücadelemizin her alanda gelişen direnişi ve eylemimiz karşısında zorlanan AKP iktidarı sadece yalan ve dezanformasyonla yetinmemekte sokağa taşan ve serhildana kalkan halkımıza karşı her türlü baskı, yöntemi devreye sokmakta faşist polislerini halkımızın üzerine salmaktadır. Kurşun ve gaz bombalarıyla insanlarımız yaralanmakta, katledilmektedir. En son olarak Mardin-Mazıdağı'nda yapılan gösteriye yine polis saldırmış ve bu saldırıda Mardin il genel meclis üyesi başından aldığı kurşunla ağır yaralanmıştır. Unutulmamalıdır ki, halkımız 30 yıldır asker, polis, kontra, tank, top ve her türlü faşist baskıya rağmen geri adım atmadı, direnişten taviz vermedi. Kendi evlatlarına ölümüne sahip çıktı. Bundan sonrada bunu yapacağına inancımız sonsuzdur. AKP'nin faşist polis baskısı halkımızı yıldırmayacaktır. Özgür Kürdün iradesi kırılamayacaktır. Halkımıza çağrımızdır; bu saldırılar iktidarın sıkışmışlığı ve korkusunu yansıtmaktadır. Safları sıklaştıralım. Her yeri eylem ve serhildan alanına çevirelim. Birbirimize sonuna kadar sahiplenelim. Zafer direnen halkımızın olacaktır."


ANF

Hiç yorum yok: