14 Ekim 2012 Pazar

Karayılan: Türkiye Saldırdıkça Eylemlerimiz Devam Edecek


El Cezire Televizyonuna konuşan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Kürt tarafı olarak Türkiye ile barışçıl çözüm ve diyaloga açık olduklarını belirterek, “Eğer demokratik çözümle gelmezlerse, biz mücadelemizi sürdüreceğiz ve gerginlik artacaktır” dedi. Suriye rejimi ile ilişkilerinin olduğu yönündeki suçlamaları reddeden Karayılan, Esad yönetiminin eninde sonunda yıkılacağını söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Kandil’de El Cezire televizyonu muhabiri Hoda Abdel-Hamid’in sorularını yanıtladı. Türkiye’nin, PKK’nin Suriye ve İran’dan destek gördüğü yönündeki iddialarına “Bu büyük bir yalandır” diyen Karayılan, yakın zamana kadar Türkiye’nin İran ve Suriye ile işbirliği içinde kendilerine saldırdığına dikkat çekti.

TÜRKİYE YILLARCA İRAN VE SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK BİZE SALDIRDI’

Gerilla eylemlerindeki artışın bu dönemde artmasının nedenlerini soran El Cezire muhabirine Karayılan şu cevabı verdi:

“Aslında hem rastlantı hem de değil. Türkiye Ortadoğu’yu yeniden dizayn edilmesi projesine dahil olarak, ABD ve AB desteğiyle bize saldırdı. Hepsi birbiriyle bağlantılı. Geçen yıl Eylül ayına kadar biz bu dağlarda İran’la mücadele ediyorduk. Türk devleti bize karşı yıllarca İran ve Suriye ile işbirliği yaparak saldırdı. Türkiye 2011 yılının ortalarında stratejisini tamamen değiştirerek, yüzünü batıya döndü, İran ve Suriye ile ilişkilerini yok etti. Türkiye şimdi batı güçlerine PKK’nin Suriye ve İran tarafından desteklendiğini söylüyor. Bu çok büyük bir yalandır.”

‘TÜRKİYE SALDIRDIKÇA MİSİLLEMEDE BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Yaşanan çatışmaların neye yol açacağı yönündeki soruyu yanıtlarken, “Süreç her türlü gelişmeye gebedir” diyen Karayılan, barışçıl çözüm ve diyaloga açık olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Biz Türkiye’de Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülebileceğini düşünüyoruz. Biz Kürt tarafı olarak diyaloga açığız. Ancak biz barış için Türk devletinden ön koşul kabul etmeyiz. Eğer demokratik çözümle gelmezlerse, biz mücadelemizi sürdüreceğiz ve gerginlik artacaktır. Mevcut durumda tutumlarında her hangi bir yumuşama görmüyorum. Türkiye saldırdıkça biz misillemede bulunmaya devam edeceğiz.”

‘TAMPON BÖLGENİN GERÇEK NEDENİ KÜRTLER’

Türk başbakan Erdoğan’ın yakın zamanda "PKK’nin Suriye ile işbirliği yaptığı" yönündeki suçlamalarını reddeden Karayılan şunları kaydetti:

“Her şeyden önce şunu belirteyim. Suriye’de PKK savaşçıları yoktur. Türkiye Suriye Kürtlerinin haklarını elde etmelerini istemiyor. Haklarını elde etmelerini engellemeye çalışıyor. Bundan dolayı Türkiye BM yolu ile bir tampon bölge oluşturmak istiyor. Tampon bölgenin gerçek nedeni Türkiye’nin sahada Kürt varlığını yok etmek istemesidir. Bundan dolayı biz Türkiye’nin Suriye müdahalesine karşıyız.”

PKK VE KÜRTLER ORTADOĞU’DA TEMEL BİR AKTÖR’

Suriye’de ayaklanmanın başlamasından bu yana Esad rejimi ile PKK arasında görüşmelerin olup olmadığı yönündeki bir soruyu yanıtlarken Karayılan, Suriye ile geçmişte temaslarının olduğunu ancak mevcut durumda bir ilişkilerinin olmadığını söyledi. Karayılan, “Bugün PKK ve Kürt halkı Ortadoğu’da temel bir aktördür. Bölgedeki tüm devletlerle şu veya bu düzeyde temasları olabiliyor. Çünkü Kürtler, Suriye’de, Türkiye’de, Irak’ta ve İran’da temel bir güçtürler” dedi.

Birçok kişinin yanlarına gelerek ilişkide bulunduğunu belirten Karayılan, bu konuda temel yaklaşımlarının değişmediğini kaydederek, “Biz Ortadoğu’da özgürlük, demokrasi, tüm ülke ve halkları ile kardeşçe ilişki istiyoruz” dedi.

‘ESAD REJİMİ ENİNDE SONUNDA YIKILACAK’

Karayılan, son olarak Beşar Esad’ın hayatta kalıp kalmayacağı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi:

“Artık bu tür rejimlerin aşınma dönemidir. Eninde sonunda yıkılacaklardır. Salt güç kullanımı bugün ve sonrası için daha fazla yıkıma yol açacaktır. Ancak değişim şarttır. Beşar Esad iktidarda kalmada ısrar etmemeli.”


ANF

Hiç yorum yok: