14 Ekim 2012 Pazar

Şemdinli'deki Çatışmaların Sonuçları Açıklandı: 28 Asker Öldü, 30 Asker Yaralı

HPG, Şemdinli'de Cuma günü yaşanan şiddetli çatışmaların sonuçlarını açıkladı. Salara Tepesi'ndeki çatışmalarda 28 asker ölürken, 30 askerin de yaralandığı kaydedildi. Çatışmalarda bir gerillanın da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Salara Tepesi’nde geçtiğimiz Cuma günü HPG gerillaları ile Türk ordusu askerleri arasında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) bugün yaptığı bir açıklama ile söz konusu çatışmanın sonuçlarını açıkladı.

Açıklamaya göre Hakkari’nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerindeki gerilla hakimiyetine müdahale amacıyla Eylül ayı başlarında düzenlenen operasyon ardından Türk ordusunun konumlandığı Şemdinli’ye bağlı Salara tepesine yönelik 12 Ekim günü 14.00-18.00 saatleri arasında gerillalar tarafından bir eylem gerçekleştirildi.
Salara tepesine gerillaların 3 koldan girdiği ve birçok mevziiyi imha ettiği bildirilirken, eş zamanlı olarak tepe etrafında bulunan mevziilerin de etkili bir şekilde vurulduğu kaydedildi. HPG-BİM, 4 saat süren eylemde Salara tepesinde 27 Türk askerinin öldürüldüğünü, 30 askerin de yaralandığını bildirdi.

Açıklamada eylem alanına takviye amacıyla Bêsosin karakolundan harekete geçen askeri bir konvoyun da Basya suyu vadisiyle, Bêsosin karakolu arasında vurulduğu belirtildi. 1 kirpi aracın tahrip edildiğinin ifade edildiği açıklamada bu eylemde tespit edilebilen 1 Türk askerinin öldürüldüğü kaydedildi.

HPG-BİM, gerillaların söz konusu eylemlerde ele geçirdiği silah ve malzemeler hakkında da bilgi verdi. Buna göre gerillalar eylemlerde, 2 yedek namlusu ve 100 mermisiyle birlikte 1 adet A6 ağır makineli tüfek, 1 yedek namlusu ve 100 mermisiyle birlikte 1 adet BKC tam otomatik silah, 20 şarjörüyle birlikte 1 adet HK33 melez tipi silah, 20 mermisiyle birlikte 1 adet G3 silah, 3 raxt, 1 Nicon dürbün, 1 gece dürbünü, 2 telsiz, 1 bilgisayar, 2 çanta, 1 yağmurluk ve ölen askerlere ait 2 kimliğe el koydu.

Açıklamada gerillaların ayrıca 2 kutu A6 ağır makineli tüfek mermisi, 1 adet BKC ve 1 adet termal cihazı da imha ettiği bildirildi.

Salara tepesine gerçekleştirilen saldırı esnasında Sozdar Derik isimle bir gerillanın da yaşamını yitirdiğini belirten HPG-BİM, yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgilerinin en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı. 


ANF
 

Hiç yorum yok: