14 Ekim 2012 Pazar

YNK’li Baxtiyar: Öcalan da Ülkesinin Başkanı Olacaktır

BDP kogresine katılan YNK Polit Büro Sorumlusu Mele Baxtiyar, tarih boyunca terörist olarak gösterilen liderlerin bugün devlet yönettiklerini belirtti, "İnanıyorum ki, Türkiye de kendi iç sorununu çözecek, Öcalan ülkesinin başkanı olacaktır" dedi. Baxtiyar Kürt sorununda çözüm için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

Ankara'da devam eden BDP kongresi katılım ve konukların konuşmaları ile devam ediyor. YNK Polit Büro Sorumlusu Mele Baxtiyar konuşmasına "Kürdistan'ın selamını getirdim" diyerek başladı. Salondakileri ve Kürt halkını selamlayan Mele Baxtiyar, Arafat, Castro gibi tarih boyunca "terörist" olarak kabul edilen liderlerin devlet başkanı olduğunu hatırlattı, "Türkiye de kendi iç sorununu çözecek, Öcalan ülkesinin başkanı olacaktır" dedi.

85 yıldır Kürt halkının ölüm ve katliamlarla bitirilemediğini vurgulayan Mele Baxtiyar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi. "Kürt sorununda Öcalan çözümde rol oynayacaksa serbest bırakılmalıdır. Bundan ne çıkar" diye sordu.

"Zindanlar küçüktür. Çünkü insanların kafalarındaki zindanlar yıkıldı" diyen Baxtiyar, "Zindanlarla bu iş halledilmez" diye konuştu.

Kongrede gördükleri manzaranın kendilerine umut verdiğini belirten Baxtiyar, "Ben 1977'de 15 yaşındayken, peşmergeydim. Ancak bugün bir ülke yönetiyoruz" dedi. Mele Baxtiyar, "Kürt gençleri bugün parti yönetiyor ve kongresini yapıyor. İnkarla bu iş olmuyor. Suriye de özgürleşiyor" dedi.


ANF

Hiç yorum yok: