2 Ocak 2012 Pazartesi

Ver Parayı, Kaldır F-16'yı

Özgür Amed


Öncelikle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, içerisinde subliminal yolla bile olsa, resim, heykel, şiir, origami ve kumdan kaleleri terör propagandası sayacağını anladığımız mesajından bir tık sonra Emniyet Müdürlüklerine gönderdiği "Terör eylemlerine Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden takip dönemi başlıyor" tehdidinden korkup, bilgisayar ve internet modemlerini çoooooook "az" bi zaman önce kasetleri gömdüğümüz gibi henüz toprağa gömmeyen Kürtler ile "Bordo Klavyeli" Türk ırkçıları arasında "War of Roboski" adıyla gelişen Twitter meydan savaşını "Başkalarının senin hakkında ne düşündükleri konusunda endişe duyduğun sürece, onlar senin sahibindir." sözüyle bıçak gibi kesen Xalê Neale Donald Walsch'a Dağkapi'da ciger sözü vererek, Devlet Bahçeli'den kaptığım ve bir kere bile olsun 40 yapamadığım, hep 35 dolaylarında gezindigim matematiksel kabiliyetle bir hesap yaparak başlamak istiyorum yazıma.

Bugün basına yansıyan bilgilere göre; Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı sınır köyü Roboski’ye yapılan katliam sonucu yaşamını yitiren köylülerin ailelerine ödenecek tazminat belirlenmiş. Şırnak Valiliği Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zarar Tespit Komisyonu, yasaya göre her bir köylü için en fazla 22 bin 561 lira tazminat önerebilecek. Aileleri, komisyonun belirleyeceği miktarı kabul ederlerse tazminat eş, çocuklar ve çocuğu bulunmayanların ise anne-babası arasında miras payları ölçüsünde paylaşılacakmış.

Avrupa'nın en Amed'e benzemeyen şehrinde, "abê daaatliii istiiyeeeen" sesiyle uyanıp, başımı camdan çıkararak "oxlim dua et piyango bizim bılete çıksın, tüm tepsiyi alacam qûran! ele degil la fero allahan?" diye bağırıp, piyangonun babamın biletine çıkacağı hayaliyle para hesabı yaptığım Amed'deki çocukluk yıllarımın özlemiyle ve o zamanki fırlama ticari zekamdan geriye kalan kırıntılarla hemen hesap yapıyorum. Her katledilen Kürt için 22 bin 561 veriliyorsa, 35 katledilen Kürt için eder 789.635. Bu rakamı 35 milyon Kürt için bi de milyonla çarparsak, koşuyolundaki fırının önünde dama oynayan Xalê Sofi'nin deyimiyle "errrikkkkkk" diye niteleyebileceğimiz kadar büyük bir rakam ortaya çıkar.

Ekonomisi teğet geçtiği için bu parayı zorlanmadan ödeyebilecek tüm Kürt düşmanı ülkeler için süper kampanya. Topla parayı, kaldır uçağı, gönder Kürt köylerine doğru..

Haa diyeceksiniz ki, hepinizi öldürsek parayı kimse vereceğiz?

O da kolay...

Dün Başbakan Erdoğan, devletin Kürtlerinden başka kimsenin olmadığı "sözde" taziye evini arayıp yine "sözde" taziyesini bildirdiğinde, "sözde" taziye sahibi diye sunulan ama "özde" katledilenlerle yakından bir alakası bulunmayan "sözde" Kürt'den gelen cevap "TÜRK milletinin başı sağolsun sayın Başbakanım"dı.

Bundan daha açık adres olabilir mi, katledilen Kürtlerin tazminatını ödemek için?

Ha unutmadan, Kürt katliamı piyangosu için ağızları sulanan devletin tatlı su Kürtlerine tavsiyem , bugün Milliyet gazetesinde Hasan Cemal'in köşesinde yayımlanan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ATA'nın mektubundaki şu cümleyi evlerindeki çeyiz sandığına kazımaları;

"Sonraki gidişim cenaze töreni ve taziye içindi. Bir korucunun oğlu ve korucubaşının yeğeni, ölen gerilla...

Babanın gözleri yaşlı, anne feryat figan.
Eşine, hayat arkadaşına sesleniyor, “Oğlumu siz öldürdünüz, mezarına toprak atmayın” sözleri bende kalan..."

Bugün bu mektuptaki bu cümleleri okuduğum andan beri düşünüyorum. Evladın mezarına atılacak bir kürek toprak kaç milyon eder? Ve bu parayla kaç F-16 alınır?

Hiç yorum yok: