2 Ocak 2012 Pazartesi

Türk Medyasının 'Öldürdüğü' Segvan Encü Maxmur'da Çıktı!

Maxmur - Uludere'deki katliamı görmezden gelen Türk basını, şimdi ise katliamı aklamak için çabalıyor. Encü soyadlı bir Kürt gencini Facebook'tan bulan medya, sözkonusu kişinin ölenler arasında olduğunu sandı ve saldırıya geçti.

Türk ordusunca yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitirenlerden sanılan Segvan Encü’nün Facebook’ta PKK propagandası yaptığını belirten Türk medyası, katliamın üstünü örtmeyi görev edinmiş durumda. Oysa Segvan Encü ise Mahmur Mülteci Kampı'nda yaşayan bir mülteci.

Özellikle AKP'ye yakın basında Uludere'de yaşamını yitirenlerin "PKK sempatizanı" oldukları konu yapılarak, Roboski katliamı meşrulaştırılmak isteniyor.

Segvan Encü’nün ailesi de 1992 yılında Türk devletinin kirli politikaları sonucu binlerce Kürt ailesi gibi Zaxo’ya göç ettiler. Birkaç ay sonra Segvan dünyaya geldi. Şimdi de Maxmur Mülteci Kampında yaşıyor.
Roboski katliamında Sevgan’ın çok sayıda akrabası yaşamını yitirdi. Bunlardan 13 kişi yakın akrabalarıydı. Segvan da neredeyse her Kürt genci gibi PKK lideri Öcalan'ın ve Kürt gerillaların fotoğraflarını Facebook sayfasında yayınlamıştı. Türk basını, katliamda Segvan Encü'nün de yaşamını yitirdiğini sanarak, şu haberi geçtiler: "Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınırında TSK'nın bombardımanında yaşamını yitirenlerden Segvan Encü'nün Facebook sayfası PKK propagandasıyla dolu. PKK'lı yöneticilerin fotoğraflarıyla dolu sayfa 'PKK'lı değillerdi' görüşünü çürütüyor."

Sevgan Encü ise konuyla ilgili olarak ANF’ye konuştu. Türk basınının "ahlaksızlık yaptığını ve yaşamını yitiren insanlara bile saygı duymadığını" belirten Encü, şu ifadeleri kullandı: "O kadar yakınımızı katlettiler. Biz Türk devletinin baskılarından dolayı göç ettik. Ben köyümden uzak doğdum. Türk medyası ve devleti yalan haber yapıyor. Ben de her onurlu Kürt genci gibi Abdullah Öcalan’ı kendi siyasi iradem olarak görüyorum ve o benim için Kürt Halk Önderidir. Aynı zamanda gerillalar da bizim kardeşlerimizdir. Bizim özgürlüğümüz için savaşıyorlar."

Encü, Türk basınının tutumu kınayarak, çağrıda bulundu: "Türk medyası Encü ailesinden özür dilemelidir. Yaşamını yitiren insanların sivil olmadıklarını kanıtlamaya çalışıyorlar. Bütün dünya biliyor ki yaşamını yitirenler sivil insanlardı. Türk devleti Kürt halkına karşı katliam yaptı. 35 Kürt gencini katletti. Türk basını da bu katliama ortaklık ediyor."

TÜRK BASINININ 'HABER'İ, ŞÖYLEYDİ:

"Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınırında TSK'nın bombardımanında yaşamını yitirenlerden Segvan Encü'nün Facebook sayfası PKK propagangasıyla dolu. Sadece kaçakçılık yaptıklarını ve PKK'lı olmadığı iddia edilenlerden biri olan Segvan Encu'nın Facebook sayfası söylenenleri yalanlar nitelikte.

Bombardımanda yaşamını yitirenlerden birisi olan Encu, sayfasında örgüte ait resimler, Apo fotoğrafları ve videoları yer alıyor. PKK'lı yöneticilerin fotoğraflarıyla dolu sayfa 'PKK'lı değillerdi' görüşünü çürütüyor."


ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: