8 Ocak 2012 Pazar

Roboski’de Devlet Terörü’ Sürüyor Sıra Sağ Kalanlarda….

HABER MERKEZİ- Roboski’de katliam yapan AKP Hükümeti ve Türk ordusu bu kez de köyde adeta terör estiriyor. Katliam’da yaşamını yitiren Encü ailesinin yakınları tehdit edilirken, askerlerin köyler de evleri basarak gençleri gözaltına almaya çalıştığı bildirildi.

Roboski köyünde 35 kişinin yaşamını yitirdiği katliama karşı tepki ve öfke büyürken, AKP Hükümeti ve Türk ordusu ise katliamın gerçekleştiği Roboski Köyü’nde terör estirdiği bildirildi. Gülyazı (Roboski) Köyü’nde Uludere Kaymakamı’nın Naif Yılmaz’a yönelik halkın öfke ve tepkisini gerekçe gösteren AKP Hükümeti ve Türk ordusunun köyde operasyon başlattığı bilidirlidi. Uludere Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla başlatılan gözaltı operasyonun da daha önce gözaltına alınanlardan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bildirildi. Tutuklananların katliamda yaşamını yitiren Encü ailesinin yakınları olduğu bilgisi ulaştı.

‘GENÇLER KÖYÜ TERK ETTİ…’

Bu arada dün gece saatlerinde çok sayıda askeri panzer ve araçlar ile köy adeta abluka altına alınırken, bir çok eve baskın yapıldığı haberleri ulaştı. Köyde bulunan bazı korucular askerlerin ellerinde 50 kişilik bir liste bulunduğu ifade edilirken, bu listede öne çıkan isimlerin ise katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları olduğu belirtildi. Roboski Köyü’nün aşağı kısmındaki mahalleler de evlere baskın yapıldığı bildirilirken, gençlerin büyük çoğunluğunun baskınlardan dolayı köyden uzaklaştıkları ifade edildi.

‘YAŞAM GÜVENCEMİZ YOK…’

Bu arada Encü ailesinin yakını olan ve aynı zamanda Güney Kürdistan’da bir gazetede yazarlık yapan Bedel Encü ise telefonla tehdit edildiğini ve yaşamının tehlike olduğunu açıkladı. Ajansamed olarak telefonda ulaştığımız Bedel Encü, kendisini tehdit eden telefon numarasının kaydet ettiğini ve elinde bulunduğunu ifade etti. Telefon da kişinin kendisine ağır küfür ve hakaretler de bulunduğunu iddia eden Encü, “Bana küfür ve hakaretler de bulundular. ‘Seni bitirdik sana göstereceğiz’ dediler. Ben neden böyle yaptıklarını biliyorum. Çünkü ben taziye yerinde AKP’li vekillerin geleceği söylenince elime mikrofonu aldım ve ‘AKP’lileri burada görmek istemiyoruz. Gelmesin dedim.’ Bunun ardından bu tehditler gelmeye başladı. Köyde bazı karanlık tipler de beni sormuşlar. Beni tehdit edenler dedi. eski DYP’liler bugün ki AKP’li bazıkoruculardır ve bunlar tarafından tehdit ediliyorum” dedi. .

‘EVLERE BASKIN YAPILIYOR…’

Halen Roboski Köyü’nde bulunan Encü, korucuların verdiği bilgiye göre 50 kişilik bir gözaltı listesinin bulunduğunu ifade ederek, “Korucular listeyi askerin elinde görmüş. Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında köyde evlere baskın yapılıyor. Çok yoğun bir askeri hareketlilik var. Operasyon sürüyor. Tederginiz.

Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları da köyü terk etmek zorunda kalmışlar. Gözaltına alınanlar var ve bu sayı artacak” diye kaydetti.

Diren Dicle
A-Med News Agency
www.ajansamed.com

Hiç yorum yok: