3 Ocak 2012 Salı

Erdoğan TSK'yı Kutladı, 'Sokaktakini de Vuracağız' Dedi

Ankara - Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludere’de yaşanan katliamı “Molotoflu eylemlerle” kıyaslayarak gerekçelendirmeye çalıştı ve molotoflu eylemlere karşı silah kullanımına izin verecek bir teklif hazırlığında olduklarını açıkladı. Katliamı yapan Genelkurmay’ı kutlayan Erdoğan, BDP’yi de isim vermeden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin gibi “PKK’nin uzantısı” olmakla suçladı.

Roboski Katliamı’ndan altı gün sonra Meclis’te katliama ilişkin konuşan Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan ölümleri gerekçelendirmek için “molotoflu eylemleri” bile örnek göstermekten çekinmedi. Erdoğan, Uludere Kaymakamı’na saldırıya sert tepki gösterirken, 35 kişinin ölümü için “başsağlığı” dilemekle yetindi.

MEDYAYI TEHDİT ETTİ


Katliam konusunda medyada yer alan haberleri sert eleştiren Erdoğan, “Devlet milletini bombalıyor diye göstermek isteyen bir kısım medyanın gayetlerini de gayet iyi biliyoruz” diye tehdit etti.

Erdoğan, “Bizim de onların istekleri istikametinde hareket etmeyen bir hükümet olmadığımız için onları rahatsız ediyoruz” iddiasında bulundu.

KAYMAKAM’I DÖVMEK SUÇ, KATLİAM DEĞİL!

Uludere Kaymakamı için “Taziyeye gelen kaymakamı öldüresiye dövmek, linç etmek o insan diye geçinen müsveddelerin işidir” diyen Erdoğan, 35 kişiyi katledenler için ise en ufak bir tepki belirtisi göstermedi.

KATLİAMCI TSK’YA KUTLAMA


Erdoğan, katliamı gerçekleştiren TSK’yı da kutladı: “Yapılan hava operasyonunda 35 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu acı hadisede adli ve idari inceleme yapılıyor, yapılacaktır. Genelkurmay Başkanlığımız inceleme başlattığını açıklamıştır. Ben de Genelkurmay Başkanı’yla konuyu görüştüm. Genelkurmay Başkanı ve komuta kademesine bu konudaki hassasiyeti nedeniyle medyaya rağmen teşekkür ediyorum.”

Erdoğan, kendisine ve hükümetine yönelik eleştirilere de tahammülsüzlüğünü şöyle gösterdi: “Diyor ki, ben eli silahlılardan korkmadım Kasımpaşalı Tayyip'ten mi korkacağım? Derdim kimseyi korkutmak değil. Ben Kasımpaşalı Tayyip olmaktan şeref duyarım. Oradan çıkan bir evladı olarak bu halkın buralara getirdiği bir insan olarak milletime hizmet etmekten gurur duyarım. Eğer bu millet yüzde 50 oy verdilerse herhalde bu milletten akıllı değilsin. Bu ancak adaletle bu ancak dürüstlükle olur. Biz ne yaptık diye kendilerine bir sorsunlar.”

Katliamın 33 Kurşun olayına benzetilmesine de tepki gösteren Erdoğan, “Bu hadiseyi 33 kurşun hadisesine benzetmek fırsatçılıktır. Bazı medya kuruluşlarının hedef saptırma gayretlerini de anlıyorum. E bu da onların işi. CHP'nin üslubunun BDP'ninkiyle bu kadar örtüşmesi gerçekten şaşırtıcı” dedi.

MOLOTOFA KARŞI SİLAH

Erdoğan katliamı gerekçelendirmeye çalışırken Molotoflu eylemleri örnek gösterdi: “Tarlabaşı Caddesi'nde otobüste bulunan vatandaşımızın ne günahı var? Otobüsleri molotof atarak o insanları ölüm tehlikesi altına nasıl bırakırsın? Biz molotofkokteylinin de silah olarak sayılması için teklif hazırlayacağız.”

ŞAHİN VE ERDOĞAN, AYNI ZİHNİYET

“Meydanı ne teröre ne de onların uzantılarına asla bırakmayacağız” diyen Erdoğan’ın bu ifadeleri de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in sanatçıyı, ressamı, şairi ve dernekleri “terörizm” kapsamına alan açıklamasını hatırlattı. Şahin de BDP’yi “PKK’nin uzantısı” olmakla suçlamıştı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: