30 Aralık 2011 Cuma

Kürkçü: Katliamın Bedelini Ödetmeyen Namert Olsun

Roboski Köyü'nde gerçekleştirilen katliamı protesto gösterisinde konuşan BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 'bütün yaşananların bedelinin ödetileceğinin vurgusunu yaparak, "Ödetmeyen namert olsun. Bu işin hesabı soruluncaya kadar dur durak yok" dedi. Kitlenin sık sık "Bijî Serok Apo" sloganı atması üzerine de Kürkçü, "Evet, çok doğru söylüyorsunuz. Bijî Serok Apo, bunu sırf bir slogan olarak söylemiyoruz" diye konuştu.

Uludere'de gerçekleştirilen katliama tepkiler devam ediyor. Mersin'de ise Akdeniz İlçesine bağlı Güneş Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde bir araya gelen binlerce kişi, "PKK intikam", "Bijî Serok Apo", "İntikam, intikam" sloganları eşliğinde BDP Akdeniz İlçe binasına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP PM Üyesi Mehdi Aslan, BDP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, Mersin İl Eşbaşkanları Musa Kulu ile Aynur Aşan katıldı.

Yürüyüşte PKK bayrakları ile sarı, kırmızı ve yeşil flamalar, katliamın fotoğrafları taşındı. Akdeniz İlçe binası önünde ilk olarak kitleye seslenen Aşan, "Siz bombalayabilirsiniz, kimyasal da atabilirsiniz. Katliamlar da yapabilirsiniz ama Kürt halkı iradesinden, siyasetçilerinden ve önderleri Abdullah Öcalan'dan asla vazgeçmeyecektir" şeklinde konuştu. Ardından konuşan Musa Kulu ise, "Kürt halkını bombalayacaklar önceden de öyle yaptılar. Öldürmeye de devam edecekler. Ama biz direneceğiz. Biz kazanacağız" dedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, Kürt halkının söylenen yalanlarla başa çıkacağını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: "Dünyanın tüm uluslararası barış kuruluşlarını Türkiye'ye davet etmek istiyoruz. Bölgeyi ziyaret edip gerçeği ortaya çıkarsınlar. Bu onların görevidir. 35 insanı ortadan kaldırdılar. Uluslararası kuruluşları ve Meclis'teki tüm partileri bir komisyon kurmaya ve burada çalışmaya davet ediyoruz. Hakikatleri ortaya çıkarmak için çalışmaya davet ediyoruz. Bu komisyonu reddedenler katildir. Hükümet ordunun denetimini halk adına takip etmektir. Bunları denetlemeyecekse kendini lağv etsin daha iyidir. 3 Ocak'tan itibaren Meclis'e getireceğimiz konu budur. Devletin halkına karşı katliamı araştırılacaktır. Halkına karşı suç işlediği için yargılanacaktır. Ya hükümetin kendisi yapar ya da biz yaptırırız."
Bütün yaşananların bedelinin ödetileceğinin vurgusunu yapan Kürkçü, "Ödetmeyen namert olsun. Bu işin hesabı soruluncaya kadar dur durak yok. Yeni katliamlarla önümüzü kesmeye çalışabilirler, arkadaşlarımızı hapsetmeye devam edebilirler. Ama biz yılmayacağız. Öfke baldan tatlıdır. İntikam soğuk yenen bir yemektir. Düşüne taşına dedik, bize yapılan kötülüklerin hesabını en iyi nasıl alabiliriz? Kötülüklerin hesabını almanın en iyi yolu bunların hakimiyetini kaldırmaktır. Türkiye'nin tüm ezilen güçleriyle bir araya gelmektir" dedi. Yaşanan zulmü unutmayacaklarını belirten Kürkçü, "Bu ülkenin tüm sokakları, tüm meydanları, meclisleri bu katliamın kınandığı yerler olacaktır" dediği esnada kitle "Bijî Serok Apo" sloganlarını attı. Bunun üzerine Kürkçü, "Evet, çok doğru söylüyorsunuz. Bijî Serok Apo, bunu sırf bir slogan olarak söylemiyoruz. İmralı/dan Kürt halkına ve tüm Türkiye halklarına yapılan açıklamalar, gösterilen yol halkların kardeşliği ve ortak mücadelesidir. Onun için bijî, onun için, onun için" dedi. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.

Hiç yorum yok: