30 Aralık 2011 Cuma

3 Kente Katliam Protesolarında Çatışma

Muş, Başkele ve Diyarbakır’da Roboski Katliamını protesto eden onbinlerce kişiye polis gaz bombaları ile saldırdı. Çok sayıda kişi yaralanırken BDP Milletvekili Altan Tan’da polis tarafından tartaklandı. Polis saldırısı ardından başlayan çatışmalar devam ediyor.

Muş’ta Roboski Katliamını kınamak için belediye binası önünde toplanan binlerce kişi, İstasyon Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Polis yürüyüşe geçen binlerce kişiye, gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Halkın karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalar devam ederken, polisin attığı gaz bombasının yüzüne isabet etmesi sonucu yaralanan bir kişi Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kentteki olaylar sürüyor.

BAŞKALE’DE ‘KATİL ERDOĞAN’ SLOGANLARI YÜKSELDİ


Van’ın Başkale İlçesi’nde Roboski Katliamı düzenlenen bir yürüyüşle kınandı. BDP İlçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu kalabalık grup ellerinde katledilen 35 köylüyü simgeleyen 35 gülün üzerinde bulunduğu siyah bezle çarşı merkezinden Saruhan Caddesi'ne kadar yürüyüş düzenledi. Burada açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Derviş Polat, yaşanan katliamı kınayarak, katliamın AKP ve Fethullah Gülen koordinatörlüğünde gerçekleştiğini söyledi. Kürt halkının asla yaşanan katliama sesiz kalmayacağını dile getiren Polat, olayın sorumlularının ortaya çıkarılıncaya kadar alanlarda olacaklarını dile getirdi.

Yapılan açıklamadan sonar kitle, "İntikam", "Bijî Serok Apo", "Katil Erdoğan" sloganlarını atarak BDP İlçe binasına doğru tekrar yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen kitleye polis gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin saldırısına gençler taşlarla karşılık verdi. Olaylarda yüzüne gaz bombası isabet eden Fesih Erez isimli kişi yaralandı. Yaralanan Erez, Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayların sürdüğü ilçede aralarında bir çocuğun da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. 16 yaşından küçük bir çocuğun ise polisler tarafından tartaklanarak gözaltına alındığı görüldü.

POLİSLER MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN’A SALDIRDI


Diyarbakır'da Batıkent Meydanı'nda yapılacak protestoya katılan halk da polis saldırısına maruz kaldı. Sabah saatlerinden itibaren BDP İl binası önünde toplanmaya başlayan kitle Hatboyu Caddesi üzerinde bir araya gelerek Batıkent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Valilik kararıyla meydana girişlerine izin verilmeyen kitleye polis gaz bombaları ile saldırdı. Saldırı ardından yaşanan çatışmalar sırasında polis BDP Milletvekili Altan Tan’ı tartakladı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: