19 Nisan 2011 Salı

YSK Kararı Türkiye Için Saatli Bomba

 
"Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu" adaylarının YSK tarafından veto edilmesinin "Türkiye için bir saatli bomba" olduğunu belirten Prof. Dr. Doğu Ergil, "Türkiye adına çok üzüldüm. Geldiğimiz aşama bu olmamalıydı. Türkiye'ye yazık ettiler" dedi.

YSK'nin, "Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu"ndan seçime girecek olan 12 vekil adayını veto etmesine yönelik tepkiler sürüyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, YSK'nin kararının siyasi bir karar olduğunu belirterek, Türkiye'yi zor günlere sürükleyecek bir oyun olduğunu söyledi. "Bu bir saatlik bombadır" diyen Ergil, "Türkiye adına çok üzüldüm. Geldiğimiz aşama bu olmamalıydı. YSK'nın yerine yeni adaylar olmadan kritik bir zaman diliminde bu kararı vermesi düşündürücü" ifadelerini kullandı.

Birilerinin oynadığı oyuna birilerinin alet olduğunu kaydeden Ergil, "Kimin bu sonucu alet olduğu önemli. Kimin bu komploya alet olduğu çok açık. Türkiye büyük bir tuzağa düşürüldü. Yasa maddeleri falan öne sürülebilir. Ancak siyaset bu ülke sorunlarına çözüm olmayan kurallara riayet etmez. Türkiye'ye yazık olmuştur" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın seçim beyannamesini açıklamasının bu kararla bir anlamının kalmadığını belirterek, "Vizyon 2023 değil 13 Haziran 2011 olmuştur. Ondan sonra çok tehlikeli günler gelecek" diyen Ergil, "AKP'nin vaatleri CHP'nin vaatleri bu komplo karşısında anlamsızlaştı. Böylesi bir kararı alanlar bunun sonuçlarına da katlanırlar" diye konuştu.

Hiç yorum yok: