7 Eylül 2012 Cuma

Yüksekova İlçe Merkezinde PKK Gerillaları Kimlik Kontrolü ve Yol Denetimi Yaptı (VİDEO-Haber)


PKK İlçe Merkezinde Kimlik Kontrolü Yaptı

PKK-HPG Gerillaları Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kışla Mahallesi'nde yol keserek araç ve kimlik kontrolü yaptı. Sık sık kırsal kesimlerde yapılan kimlik kontrollerinden sonra ilk kez ilçe merkezine bağlı bir mahallede bu uygulama yapılmış oldu.
 

Şemdinli ile Derecik arası ile Yüksekova-Şemdinli arasında bulunan anayollarda günlerdir PKK tarafından sık sık yol kontrolleri yapılırken, ilk kez yol kontrolleri ilçe merkezine taşındı.
Dün gece PKK'liler Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kışla Mahallesi'nde yolu keserek araç ve kimlik kontrolü yaptı. Uzun namlulu silahlarla yolu kesen PKK'liler, ilçe merkezine 500 metre mesafedeki yerde uzun süre yolu kapatarak eylemini sürdürdü.

Yüzleri puşili olan ve ellerinde, kaleşnikof, roket ve biksi adı verilen silahlar bulunan grup daha sonra yolda biriken kitleyle uzun süre sohbet etti.

Gruba seslenen bir PKK'li, "Biz PKK'li militanlar olarak bugün yaptığımız bu eylemi Kayseri Pınarbaşı karakoluna intihar saldırısında yaşamını yitiren Cengiz Özek (Eriş Gever) ve 15 Ağustos'un 28. yıl dönümünde Mahsum Korkmaz şahsında tüm şehitlere adıyoruz'' dedi.

PKK'liler olay yerinden ayrılırlarken, "15 Ağustos" için izli mermi ve roketlerle ateş açtı. Alanda bulunanlar ise havai fişeklerle destek verdi. Eylem boyunca olası bir polis saldırısını engellemek üzere çok sayıda PKK'linin çeşitli noktalara mevzilenmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.


ANF

Hiç yorum yok: