7 Eylül 2012 Cuma

KCK Halep Katliamını Kınadı: Saldırılar Karşılıksız Kalmayacak

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Halep’te Kürt mahallesinde en az 20 kişinin katledildiği hava saldırını şiddetle kınayarak, “Herkes bilmeli ki Batı Kürdistan’da yaşayan Kürdistan halkı yalnız değildir” dedi. KCK, Güney Kürdistan’a yönelik hava saldırılarını da kınayarak “hiçbir saldırının karşılıksız kalmayacağını” söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

“Suriye Ordusu’nun savaş uçakları tarafından, Halep’in daha çok Kürtlerin yaşadığı Şêx Mexsud Mahallesi’ne dönük dün yapılan bir hava saldırısı sonucu 20 Kürdistanlı yaşamını yitirerek şahadete ulaşmış, çok sayıda kişi ise yaralanmıştır.

Çatışmaların başından bu yana sürekli yapıcı yaklaşmış olan Kürt halkı, Kürt haklarının da kabul edildiği demokratik bir Suriye için siyasal yöntemlerle mücadele yürütmüş olan haklı davaya sahip olan bir halktır. Buna rağmen bu çatışma süreci içerisinde çeşitli dönemlerde Kürt halkına dönük saldırılar gerçekleşmiş ve en son Şêx Mexsud Mahallesi’nde yapılan bu saldırıyla katliam boyutuna çıkarılmıştır. Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Herkes bilmeli ki Batı Kürdistan’da yaşayan Kürdistan halkı yalnız değildir. Tüm Kürtler onların arkasında her zaman duracaktır. Suriye’de savaşan tarafların Kürt halkını hedeflememeleri, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi isteyen siyasi duruşunu doğru anlamaları önem taşımaktadır. Biz biliyoruz ki, bu parçadaki değerli yurtsever halkımız, yurtseverlik bilinciyle dolu, özgürlük aşkıyla yaşayan bir halk olarak kendi içinde geliştirdiği örgütlülük ve birlikle kendini savunabilecek güçtedir. Ancak bu tür provokatif saldırılara karşı halkımızın daha fazla dikkat etmesi ve daha etkili tedbirlerle kendini savunması da gerekmektedir.

Bu vahim olayda şahadete ulaşan, aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu tüm yurtseverlerimizin aileleri ile tüm Batı Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Birer özgürlük şehidi olarak bu değerli yurtseverlerimizin anılarının özgürlük mücadelesinde yaşatılacağına olan inancımızı belirtiyor, Batı Kürdistan’da yükselen kutsal özgürlük mücadelesini selamlıyor ve onların arkasında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

Ulusal-demokratik birliğini kurmuş, bölgesel meclislerini inşa etmiş olan Batı Kürdistan halkımızın özgürlük ve demokrasi yürüyüşü önünde hiçbir gücün engel olamayacağını belirtmek istiyoruz.

Aynı biçimde Kuzey Kürdistan ve Güney Kürdistan’a dönük uçak saldırılarını mütemadiyen sürdüren Türk devleti en son Kandil’e gerçekleştirdiği saldırıda sivil alanları hedeflemiş, bu saldırısında 2 yurtsever insanımızı yaralarken değerli Kandil halkının malvarlığına önemli zararlar vermiştir. Yine dün gece 00.00-01.30 saatleri arasında Türk devletinin savaş uçakları Xakurkê alanına yönelik bir saldırı gerçekleştirirken bu sabah 05.30-06.00 saatleri arasında ise Şemdinli’nin Goman Tepesi ile Şikêra Sipî alanlarını uçaklarla bombalamıştır. Yapılan tüm bu hava saldırılarıyla halkımızın bağ ve bahçeleri önemli oranda tahrip edilmekte, halkımıza önemli maddi zararlar verdirilmekte ve halkımız bölgeden göçertilmek istenilmektedir.

Yapılan tüm bu saldırıları da şiddetle kınıyor, hangi parçaya dönük olursa olsun, Kürdistan halkına dönük yapılan hiçbir saldırının karşılıksız kalmayacağını, Kürt Özgürlük Hareketi’nin her parçada Kürt halkını savunabilecek güçte olduğunu ve gereken cevabı verebilecek performansa sahip olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtiyoruz.

Halkımızın engin öfkesi ve özgürlük mücadelesinin yürüyüş temposu altında sömürgecilik ezilecek, zulüm değil haklı davanın sahipleri kazanacaktır.”


Halep'teki katliama Kürtlerden sert yanıt 

Halep/Qamişlo - Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’teki Kürt mahallesine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükselirken, 54 kişi de yaralandı. Halk Meclisi, bu saldırının cevapsız kalmayacağını duyururken, YPG güçleri Kobani çevresindeki tüm askerleri çıkarttı.

Perşembe akşamı Kürt mahallesi Şeyh Maksud’a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükseldi. Ölenlerin tümünün Afrin nüfusuna kayıtlı oldukları bildirildi. Saldırıda 3’ü ağır 54 kişi de yaralandı. Yaralıların birçoğu diğer Kürt mahallesi Eşrefiye’deki hastanelere kaldırıldı.

Mart 2011’de başlayan ayaklanmalardan bu yana ilk kez Suriye rejimi bir Kürt mahallesine hava saldırısı düzenliyor.

SURİYE ÖZGÜR ORDUSU KONTROL NOKTASI

20 kişinin cenazesi dün akşam Halep’ten Afrin’e doğru yola çıkarıldı. Ancak Batı destekli Suriye Özgür Ordusu’nun denetimindeki bir noktada kimlik kontrolü için durduruldu. Cenaze konvoyu Hiretan mahallesinde kısa süre bekledikten sonra, kimlik kontrolü yapılmadan yoluna devam etti.

Aralarında PYD’nin de olduğu çok sayıda Kürt örgütünün bünyesinde barındıran Batı Kürdistan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), katliamı sert bir dile kınayarak, Suriye rejiminin “histeri içerisinde” olduğunu söyledi. TEV-DEM, Kürtlerin barışçıl gösterilerine rağmen, savaşa itildiği tespitinde bulunurken, halkı koruyacak güçte olduklarının altını çizdi. TEV-DEM, demokratik özerklik projesinin hayata geçirilmeye devam edeceğini vurguladı ve gençlerin sivil savunma güçlerine katılmaya çağırdı.

HALK MECLİSİ: SALDIRILAR CEVAPSIZ KALMAYACAK


Batı Kürdistan ve Kürtlerin yaşadığı diğer alanlardaki yönetim işlerini yürüten Halk Meclisi de bir açıklama yaparak katliamı kınadı. Halk Meclisi, “Rejim katliamlarla halkların taleplerine karşılık veriyor. Şeyh Maksud’daki olay da bir kez daha Esad rejiminin hiçbir meşruiyetinin kalmadığını gösterdi. İyi bilinmeli ki, Kürt halkı bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacak ve kendisini koruyacaktır” dedi.

YPG KOBANİ’DEKİ REJİM GÜÇLERİNİ ÇIKARDI

Güvenliği sağlayan Halk Savunma Birlikleri (YPG) yaptığı yazılı açıklamada, Suriye rejimine bu katliamın bedelinin “ağır bir şekilde ödetileceğini” belirtti. Katliamı kınayan YPG, “Hayatını kaybedenlerin kanı yerde kalmayacak ve misilleme eyleminde bulunulacak” dedi.

YPG katliamdan sonra Kobani kenti etrafındaki tüm rejim güçlerinin çıkarıldığını bildirdi.

Bugün Batı Kürdistan halkı her hafta yapılan Cuma yürüyüşleri için yeniden sokaklara çıkıyor. Katliam nedeniyle bu haftaki Cuma yürüyüşlerinde Halep Katliamı lanetlenecek.

Suriye’deki Kürt nüfusu 3,5 milyon olarak tahmin ediliyor. Bunların 600 bini başkent Şam’da, 600 bini de Halep’teki Eşrefiye ve Şeyh Maksud mahallelerine yaşıyor. Batı Kürdistan’da olduğu gibi bu mahallelerin güvenliği de Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından sağlanıyor.

38 GÖZALTI

Suriye rejiminin Kürtlere yönelik saldırıları son günlerde arttı. 2-5 eylül tarihleri arasında Qamişlo ve Şam’da toplam 38 Kürt gözaltına alındı. Şam’da 5 Eylül’de 5 Kürt işçi gözaltına alınırken, aynı gün Qamişlo ile Dirbesiye arasında aynı aileden 5 kişi, 3 Eylül’de Qamişlo’da asker kaçağı olduğu iddiasıyla 25 kişi gözaltına alındı. Buna karşılık Kürt güçleri de 8 polisi gözaltına aldı. Gençlerden bazıları serbest bırakıldı. 2 Eylül’de yine Qamişlo yakınındaki bir küçük kentte 3 Kürt genci rejim tarafından gözaltına alındı. Kürt güvenlik güçleri de askeri bir karakola baskın yaparak, 5 askeri gözaltına aldı. Rejim güçleri, Kürt gençlerini serbest bırakmak zorunda kaldı. 




ANF

Hiç yorum yok: