19 Eylül 2012 Çarşamba

HPG Düşürülen Heron'un Görüntülerini Yayınladı


HPG, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı bir karakola düzenledikleri eylem sırasında müdahale etmek isteyen insansız hava aracı Heron’u düşürdüklerini bildirdi. Düşen aracın fotoğrafları yayınlandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Aruşê karakoluna yönelik 18 Eylül saat 07.00 sularında bir eylem gerçekleştirildiğini belirtti.

Karakola yönelik eylemde tüm hedeflerin etkili bir şekilde vurulduğunu ifade eden HPG-BİM, 1’i üsteğmen, 1’i uzman çavuş 2 askerin öldürüldüğünü, 1’i uzman çavuş 4 askerin de yaralandığını bildirdi.

Eylem ardından karakol çevresinin Türk ordusu tarafından rast gele obüs, havan ve tanklarla bombalandığını duyuran HPG-BİM, bombardıman sonucunda alanda başlayan orman yangınının halen devam ettiğini bildirdi.

HPG-BİM, eylemi gerçekleştiren gerillaların yerlerini tespit etmek amacıyla alana gelen Heron tipi bir keşif uçağının vurulduğunu belirtti. Saat 12.15 sularında düşürülen keşif uçağının enkazı ve önemli parçalarının HPG gerillalarının elinde bulunduğu kaydedildi. 


ANF

Hiç yorum yok: