19 Eylül 2012 Çarşamba

HPG: Bingöl'de 110 Asker Öldü

HPG, Muş-Bingöl yolu üzerinde askeri konvoya düzenlenen eylemin ayrıntılarını açıkladı. Türk yetkililerin ''askerler silahsızdı” açıklamalarını yalanlayan HPG, operasyondan dönen konvoyun hedef alındığı eylemde 110 askerin öldüğünü, 50 askerin de yaralandığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bingöl-Muş karayolu üzerinde dün düzenlenen askeri konvoya yönelik eylemin ayrıntılarını yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Eylemin, HPG gerillaları tarafından 14 Eylül günü başlatılan “Şehit Ronahi, Şehit Armanc ve Şehit Harun devrimci harekatı” kapsamında gerçekleştirildiğini duyuran HPG-BİM, Türk yetkililerin “askerler silahsız ve sivildi” şeklindeki açıklamalarını da yalanladı.

18 Eylül günü saat 12.00’da Bingöl-Muş yolu Solhan ilçesi yakınlarında gerçekleştirilen eylemin, operasyondan dönen askerlere yönelik olduğunun altını çizdi.

ASKERLER SİLAHSIZ DEĞİL OPERASYON BİRLİĞİYDİ

Operasyondan dönen birliklerin yer aldığı konvoydaki askerlerin tümünün silahlı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 300 askerden oluşan 10 zırhlı araç, 5 otobüs, 1 transit araçtan 3 otobüs, 3 zırhlı araç ve 1 transit aracın gerillalarca hedef alındığı kaydedildi.
Eylem sonucunda 2 otobüsün içinde yer alan askerlerin tümünün öldüğü ve her iki otobüsün de yanarak imha olduğu bilgisi verildi.
HPG-BİM, 1 otobüs ve transit aracın da ağır darbe aldığını bildirdi. “Gerillalarımızın etkili vuruşları neticesinde 3 zırhlı araç da darbe alarak işlevsiz kılınmıştır. Konvoyda yer alan diğer zırhlı araç ve otobüsler de eylem yerinden uzaklaşmıştır” denildi.

TÜRK ORDUSU OLAY YERİNE BİR BUÇUK SAAT SONRA GELEBİLDİ

“Tüm eylemde gözle görülen 110 düşman askeri öldürülmüş, 50’nin üzerinde asker de yaralanmıştır”
denilen açıklamada ölü ve yaralı askerlerin 100 ambulans ve skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırılarak Bingöl, Solhan, Muş, Erzurum ve Elazığ’daki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Türk ordusunun olay yerine ancak 1 buçuk saat sonra gelebildiğini kaydeden HPG-BİM, karayolunun saat 19.00’a kadar trafiğe kapatarak olay yerine geliş gidişleri engellediğini bildirdi.

Açıklamada, eylem anında uzaklaşan ve daha sonra gerillalara ateş açan panzerlerle de kısa süreli bir çatışma yaşandığı bilgisi verildi. 3 kobra tipi helikopterin eylem ardından alanı rastgele taradığı, 6 skorsky helikopterin de alana indirmede bulunduğu bilgisi verildi. Alanda başlatılan operasyonun sürdüğü ve alanın gerillaların denetiminde olduğu kaydedildi.


ANF

Hiç yorum yok: