6 Ocak 2012 Cuma

İlker Başbuğ Tutuklandı

İstanbul - Mahkemeye sevk edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 'terör örgütü yöneticiliği'nden tutuklandı. Başbuğ'un tutuklaması Uludere katliamı nedeniyle AKP hükümetinin eleştirilerin hedefinde olduğu bir sırada gelmesi dikkat çekti.

Öğle saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Başbuğ, yaklaşık 7 saat boyunca Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’a ifade verdi.

Savcı Kansız, akşam saatlerinde Başbuğ’u tutuklanması talebiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti. Mahkemeye sevk edilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 'terör örgütü' yöneticiliğinden tutuklandı. emekli Orgeneral Başbuğ’un Hasdal Cezaevi'ne gönderileceği bildirildi.

Uludere katliamı nedeniyle eleştirilerin hedefindeki AKP hükümetinin ilginç bir hamle yaparak Başbuğ'un tutuklamasının yolunu açarak gündemi perdelemek istediği yorumları yapılıyor.

YARGI SÜRECİ HIZLI OLACAK

Başbuğ'la ilgili yargı sürecinin hızlı olacağı, iddianame hazırlığının da kısa süreceği belirtiliyor.

Başbuğ ile ilgili süreç 2009'da başlamıştı. 21 Nisan'da Poyrazköy'de Bedrettin Dalan'ın arazisinde başlayan kazılarda 15'i dolu 22 LAW silahı bulunmuştu. Yaklaşık 1 hafta sonra basının karşısına geçen Başbuğ, "Bunlar silah değil, boru"!!! demişti.

Bu açıklamadan iki ay sonra da 'Kaos Planı'nı 'kağıt parçası' olarak nitelendiren Başbuğ’u asıl soruşturma sürecine getiren 'İnternet Andıcı'nın Türk ordusundaki komuta kademesi talimatıyla hazırlanıp eyleme dökülmesi oldu.
Kasım 2009'da bir ihbar mektubu eki olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen 1 Nisan 2009 tarihli 'İnternet Andıcı' ile ilgili başlatılan soruşturma Temmuz 2011 yılında davaya dönüştü.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: