7 Ocak 2012 Cumartesi

Demirtaş'tan Necdet Özel'e: Zerre Kadar Kıymetin Yok!

İstanbul - BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürtçe anadilde eğitimi uygun görmediğini söyleyen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e yanıt verdi: “Paşa hazretleri çıkıyor, emir buyuruyor. Senin rütben orgeneral olsa da bizim için onbaşısın. Bunu böyle bil, ha onbaşı konuşmuş ha general. Zerre kadar kıymetin yok. Başbakan'ın meşruiyeti yokken seni hiç tanımıyoruz.”
Sultanbeyli İlçe Örgütü'nün yürüttüğü üyelik kampanyası çerçevesinde ilçede bulunan 2000 Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Parti Meclisi üyeleri ile İstanbul İl eşbaşkahnları ve genç ve kadın yüzlerce kişi katıldı. Etkinlikte sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. Etkinlikte Hozan Beşir ve Agire Jiyan konser verirken, salonda ağıtlar yükseldi. Etkinlikte konuşan BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, annelere seslenerek, "Savaşın en büyük faturasını, acısını onlar çekti. Az kaldı. Sıkıntılar bitecek. Acılar dinecek. Onurlu halklar gibi onurumuzla kendi topraklarımızda yaşayacağız" dedi.

SIRA HAKLARIMIZDA

"Karşımızdaki güç sıradan bir güç değil" diyen Demirtaş, Kürt halkının 80 yıldır varlığını kabul ettirmek için mücadele ettiğini kaydetti, "Varlığımızı inkar ediyorlardı. Varlığımızı kabul ettirdik. Şimdi haklarımızı inkar ediyorlar" diye belirtti. "İnsanın dili onurudur" ifadelerine yer veren Demirtaş, dili yasaklamanın kimliği yasaklamak olduğunu kaydetti.

Bir mahallede bile, kabadayıların insanların malına, canına ve haklarına kast ettiğine isyan edileceğini ifade eden Demirtaş, "Kürt özgürlük hareketi isyanın adıdır. Mazlum Doğan, Hayri Durmuş, Kemal Pir ve Abdullah Öcalan bu kabadayıya kafa tuttular. Niye başımız dik? Kabadayıya kafa tutmuşuz. Haklıyız, güçlüyüz, kaybedecekler" dedi. Mücadele ettikleri için kendilerine "terörist" denildiğini kaydeden Demirtaş, "Bunu yapanın adı teröristtir. Bunu temsil eden biz değiliz. Karşı çıkanların adı özgürlük mücadelesidir" diye konuştu. "Devlet bir halkın dilini, kültürünü niye yasaklar" diye soran Demirtaş, "Kürtlerin anavatanı, toprağı çöl müdür? Çünkü Kürt'ü Kürdistan'dan koparmışlar. Muhtaç olsun asimile edilsin. Bu çocuklara anadilde eğitim verilse aklı İdris Naim Şahin'den fazladır" dedi.

"Kürt halkı artık uyanmıştır" diyen Demirtaş, "Beraber yaşayalım diyoruz. Bombaya bu kadar para harcanır mı? Kürt'ü yok edeyim derken Türk halkını aç bıraktılar. Bu mücadele Türkiye halklarının kurtuluşudur" dedi.

BÖLDÜNÜZ PARÇALADINIZ

Başbakan'ın kendini Müslüman olarak tanımladığını ifade eden Demirtaş, "Zulüm yapıyorsa bunu kabul etmek mümkün değil. İslam'da tekçilik, asimilasyon ve katliam yoktur. Keşke samimi Müslüman olsalar. Dini kullanarak kirli politikalarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. Kürtçe eğitim ülkeyi böler diyor. Sizler böldünüz parçaladınız" şeklinde konuştu.

GENELKURMAY BAŞKANI’NA SERT TEPKİ

Genelkurmay Başkanı'nın anadilde eğitime yönelik sözlerini hatırlatan Demirtaş, "Önce sen bu katliamın hesabını ver. Paşa hazretleri çıkıyor, emir buyuruyor. Senin rütben orgeneral olsa da bizim için onbaşısın. Bunu böyle bil, ha onbaşı konuşmuş ha general. Zerre kadar kıymetin yok. Başbakan'ın meşruiyeti yokken seni hiç tanımıyoruz" dedi.

ÖCALAN’INKİ TARİHİ BİR DİRENİŞ

İmralı'da tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'la aylardır görüşme yapılmadığını kaydeden Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: "3,5 milyon insan muhataptır diyor. Dilekçeler Meclis deposunda bekliyor. İrade olarak gösterilen bin insana bu yapılan kabul edilemez. Tecrit hükümetin politikasıdır. 12 sene beton çukurdan bir yerde barış için direniyor. Bu tarihi bir direniştir. 10 metre çukurda direnişini selamlıyoruz. Öcalan'ın direnişinin sesi olacağız. Bu halk asla ve asla yenilmeyecektir" dedi.

KAYBETMEYECEĞİZ

19'u çocuk 35 köylünün yaşamını yitirdiği Roboski katliamını hatırlatan Demirtaş, "Operasyon kazası değil bu. Katlettiler. Halkın içine korku düşsün diye. Halk korkuyla yaşasın diye. Ama gözlerimizde cesaret ve öfkeyi görecekler. Geri adım atmayacağız. Biz bugüne adar bedelini ödedik. Korkma, geri çekilme günü değil. Halkın gücünden daha güçlü ordular yoktur. Kaybetmeyeceğiz" diye konuştu.

BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak ise "Kendimi ihbar ediyorum. Ben de bu suçu işledim, işliyorum" kampanyasının finalinin 27 Ocak'ta yapılacağını kaydetti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: