7 Ocak 2012 Cumartesi

İspanya'da Roboski Protestosuna Yasaklama


Madrid - 35 Kürdün katledildiği Roboski katliamını protesto etmek amacıyla İspanya’nın başkenti Madrid’de Türk Konsolosluğu önünde düzenlenmek istenen miting engellendi. 200’den fazla kişinin katıldığı miting başlamadan İspanyol polisi tarafından dağıtıldı.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi İspanya’nın başkenti Madrid’de de Roboski katliamı kınandı. Kent merkezindeki Ingilesia meydanında başlayıp Türk Konsolosluğu önünde sol bulması planlanan yürüyüş ve miting İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla engellendi.

Bakanlığın miting başvurusuna son anda “acil değil” gerekçesiyle olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. Inglesia metrosu önünde toplanan göstericiler polise “yuh” çekerek kararı protesto ederken, gerginliğin artması üzerine polis kimlik kontrolü yaptı.

Yürüyüş Tertip Komitesi ise “İspanya İçişleri Bakanlığı’nı 35 insanımızın Türk devleti tarafından hunharca bombalarla katledildiği bu acı günümüzde Kürtlerle alay geçercesine ‘aciliyet ifade etmiyor’ gerekçesiyle mitingimizi iptal etmesini kınıyoruz” şeklinde karara tepki gösterdi.

Yürüyüşün 19 Ocak günü yeniden yapılması için Tertip Komitesi yeni bir başvuru yaparken, hiçbir şiddet olayının olmamasına rağmen İspanya’nın Kürt gösterilerini yasaklanması dikkat çekici. Son olarak Madrid’te Çukurca’da geçtiğimiz Ekim ayında hava saldırısı sonucu 36 HPG gerillasının katledilmesini protesto etmek amacıyla yapılmak istenen mitinge de izin verilmemişti.
ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: