7 Ağustos 2011 Pazar

Kürt İllerine ve Karadenize 'Özel' Komutanlar


Yüksek Askeri Şura toplantının ardından gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi"nde konuşulanların perde arkası aralandı. YAŞ'ta yapılan rütbe yükseltmeleri ekseninde Kürt illerine ve Karadeniz bölgesine özel komutanlar atandı.

YAŞ toplantısının ardından yapılan "Güvenlik zirvesi" sonrasında bölgede kritik yerlere yeni komutanlar atandı. "PKK ile mücadelede savaşı yürütecek komutanlar" olarak lanse edilen komutanlar ile AKP'nin yeni stratejisi tamamlanmış olacak. Yeni komutanlar aralarında Diyarbakır, Batman, Mardin, Kastamonu, Giresun ve Tokat gibi hassas illere gönderildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yönelik 4 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen Kastamonu bölgesine bakan Kastamonu'da Jandarma Bölge Komutanlığı'na 2010'da 1. sıradan generalliğe terfi eden Tuğgeneral Ali Çardakçı getirildi. Çardakçı ile birlikte bölge komutanlığına bağlı bazı il komutanları da değişti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan çatışmada 13 askerin hayatını kaybetmesi sonrası tartışmalara konu olan Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Adana'ya atandı. Karaosmanoğlu'nun yerine de 2009'daki Şura'da 1. sıradan generalliğe terfi eden Tuğgeneral Seyfullah Sadık getirildi. 7. Korgeneral Salih Zeki Çolak'ın Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı olmasıyla boşalan 7. Kolordu Komutanlığı'na son Şura'da 5. sıradan terfi eden Ege Ordusu Kurmay Başkanı Korgeneral Alaeddin Örsal atandı. Kürt illerindeki hava unsurlarını barındıran, İran, Irak ve Suriye sınır bölgelerini de denetiminde bulunduran Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na ise 2008'de 2. sıradan terfi eden Korgeneral M. Veysi Ağar, Diyarbakır 8'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na da 2009'da 2. sıradan terfi eden Tuğgeneral Ali Çetinkaya getirildi.

Mardin'in en büyük tugayı olan 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na son Şura'da 2. sıradan generalliğe terfi eden Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz atandı. Siirt Komando Tugay Komutanlığına ise son Şura'da 4. sıradan terfi eden Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken getirildi.

Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'na da 2009 Şura'sında 2. sıradan terfi eden Tuğgeneral Necdet Köse atandı. Bölge illerinde operasyonlara katılan komandoları yetiştiren Türkiye'nin en büyük dağ komando okul komutanlıklarından olan Isparta Eğirdir Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na getirilen isim 2009 Şura'sında 5. sıradan terfi eden Tümgeneral İ. Metin Temel oldu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Karadeniz için özel birlik yapacağız" sözünün ardından zirvede Karadeniz için de özel komutanlar görevlendirildi. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na son Şura'da 4. sıradan terfi eden Tuğgeneral H. Abdullah Doğan atanırken, Tokat'ta Jandarma Bölge Komutanlığı'na atanan isim 2009 Şurası'nda 4. sıradan generalliğe terfi eden Tuğgeneral Ali Özkara oldu.

Hiç yorum yok: